dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsRimac neemt waarschijnlijk meerderheidsbelang in Bugatti

  Rimac neemt waarschijnlijk meerderheidsbelang in Bugatti

  Rimac, de Kroatische fabrikant van elektrische hypercars en componenten voor de e-mobiliteitsbranche, schijnt een meerderheidsbelang in Volkwagendochter Bugatti te willen nemen én tegen 2022 naar de beurs te willen gaan.

  De Kroatische autofabrikant is momenteel bezig is om de productie van zijn tweede model op te starten en is ook bekend van de 800 volt accusystemen voor de Porsche Taycan en Audi e-tron GT. Volgens oprichter en voornaamste aandeelhouder eigenaar Mate Rimac kan de beurswaardering van zijn bedrijf wel eens richting de vijf miljard euro gaan. Volgens het Duitse ‘Manager Magazin’ is de  deal rond Bugatti al bijna rond. Een woordvoerder van Porsche vertelde aan het “Handelsblatt” desgevraagd nog dat “De concrete toekomst van Bugatti een onderwerp is waarover binnen de Volkswagen Groep zal worden beslist”. Men ging verder niet op geruchten over de eventuele overname en beursgang in. Een woordvoerder van Rimac vertelde aan het “Handelsblatt” dat men momenteel verschillende opties onderzoekt en er nog geen besluit genomen is.

  Ingewikkeld

  Het zou wel eens kunnen zijn dat men voor een overdracht in meerdere fasen kiest. Volkswagen zal de verantwoordelijkheid voor Bugatti dan in eerste instantie aan Porsche overdragen. Vervolgens vormt Porsche weer een joint venture met Rimac waarin Rimac een belang van 55 procent in Bugatti zal nemen en Porsche 45 procent behoudt. Om het ingewikkeld te maken heeft Porsche al enige tijd een aandeel van 24% in Rimac. Dat blijft kennelijk onaangetast. Maar de “Süddeutsche Zeitung” meldde in september, op grond van verklaringen van industrie-insider Georg Kacher, dat Porsche zijn aandeel in Rimac tot 49 procent wilde verhogen. In ruil daarvoor verkoopt men dan weer het merk Bugatti aan Rimac. Maar kennelijk gaat dat dus niet gebeuren al moge het duidelijk zijn dat Porsche hoe dan ook banden met Bugatti behoudt.

  Volgens “Manager Magazin” zijn zowel Mate Rimac als de raden van bestuur en commissarissen van de Volkswagen Groep en Porsche het eens over de joint venture. Men zal de overeenkomst kennelijk zal binnenkort al ondertekend. Het is nog wel even wachten op de goedkeuring van de vakbonden op het hoofdkantoor van Bugatti maar dat zou slechts een formaliteit zijn.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos