dinsdag, 23 april, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsGrotere accu voor de Sono Sion

  Grotere accu voor de Sono Sion

  Sono Motors gaat zijn eerste model, de Sion, een groter accupakket geven. De Duitse startup heeft nauwe banden met zijn community en in samenspraak daarmee koos Sono Motors voor een krachtigere 54 kWh accu. De grotere accu verhoogt de WLTP-actieradius tot waarschijnlijk 305 kilometer.

  Community

  “In onze enquêtes stemde meer dan 90% van de eerste mensen die een Sion hebben gereserveerd, voor een krachtigere accu” zegt Laurin Hahn, CEO en mede-oprichter van Sono Motors. Volgens Chief Technology Officer Markus Volmer merkt op dat de de groeiende markt voor elektrische auto’s een enorme vraag naar duurzame accucellen met een lange levensduur creëert.

  Ook sneller op te laden

  Ook verhoogt Sono Motors het snellaadvermogen. Aan de DC-snellader kun je de Sono Sion via de CCS-Combo aansluiting opladen met een maximale snelheid van 75 kW. Opladen tot 80% van de capaciteit duurt dan nog steeds een uur, zodat deze optie hooguit gebruikt zal worden om net voldoende bij te laden om thuis of op de plaats van bestemming te komen. Daar kan de auto dan van via de 11 kW on-board lader in zo’n 5 uur volledig worden opgeladen.

  Markus Volmer: “Dankzij de verbeterde accu hoeven Sion-gebruikers hun auto minder vaak op te laden en kunnen ze dat ook sneller doen. Zo maken we de Sion nog beter en bieden we betaalbare en duurzame mobiliteit voor iedereen.”

  Zonnecellen

  Laten we niet vergeten dat de Sono Sion ook een groot aantal zonnecellen heeft, die rondom in de kunststof carrosserie zijn geïntegreerd. Deze geven de Duitse ‘zonneauto’ een extra rijbereik van gemiddeld 112 kilometer per week. Tijdens heel zonnige dagen moet dit zelfs het dubbele zijn.

  Powersharing

  Dankzij de “Powersharing” functionaliteit kan de Sion ook fungeren als een mobiel oplaadstation voor elektrische apparaten en andere elektrische voertuigen.

  Sono Sion grotere LPF-accu

  LPF-accu

  Sono Motors zal de Sion, waarvan de productie in 2023 op moet starten, voorzien van LPF-accucellen. Deze hebben een lange levensduur (maximaal 3000 cycli of 900.000 kilometer) en zijn geheel vrij van kobalt, nikkel en mangaan. Bovendien behoren ze tot de veiligste accu’s op de markt, vooral omdat ze nauwelijks brandbaar zijn. Sono Motors werkt voor het accusysteem van de Sion al sinds 2018 samen met de Duitse toeleverancier ElringKlinger.

  Klimaatneutraal

  Sono Motors wijst erop dat het van plan is alle onvermijdelijke broeikasgasemissies die bij de productie van de auto en accu ontstaan, te compenseren door gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten te steunen.

  Prijzen

  Eerder dit jaar presenteerde men een nieuw prototype van de Sion. Dit model zal naar verwachting vanaf 25.500 euro verkrijgbaar zijn. Voor dat bedrag krijgen de kopers niet alleen de grotere accu en zonnetechnologie voor meer actieradius. De Sono Sion wordt ook uitgerust met de technische mogelijkheden voor mobiliteitsdiensten zoals carsharing en ridepooling. Er zijn volgens Sono Motors al zo’n 13.000 reserveringen voor de Sion.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos