Rimac C_Two hypercar prototype

Rimac hypercar gaat volgend jaar in productie

Rimac, de Kroatische bouwer van supercars, verkeert in de gelukkige positie dat het Porsche en Hyundai/KIA tot de investeerders mag rekenen. Dit maakt het ontwikkelen van een elektrische hypercar wat makkelijker. Er wordt dan ook flink vooruitgang geboekt met de C_Two.

Pre-productie start 2020

Rimac is namelijk klaar met het eerste real-world testprogramma van de C_Two hypercar. Hierin werden de eerste serie prototypes van de Rimac C_Two getest op voertuigdynamiek, aandrijflijn en veiligheid. De elektrische hypercar van het Kroatische bedrijf gaat nu de laatste ontwikkelingsfase in. De pre-productie moet begin 2020 van start gaat. Dan zal Rimac in totaal 17 prototypes produceren. Deze tweede serie prototypes wordt ook weer uitgebreid getest. Er zijn verschillende testdoeleinden, variërend van de stijfheid van het chassis tot de mogelijkheden van autonoom rijden.

Extreme prestaties

“We werken hard om deze auto precies zo in te richten als we ons hadden voorgesteld. De C_Two moet een nieuw soort hypercar worden die de enorme mogelijkheden van een aandrijflijn doet resulteren in extreme prestaties. Hij moet de bestuurder een geheel nieuwe rijervaring bieden”, aldus Mate Rimac, oprichter en CEO van Rimac Automobili.

Technisch meesterwerk

“Tegelijkertijd zal het vanuit een technisch oogpunt een technisch meesterwerk zijn,” voegde hij eraan toe. “De C_Two zal een nieuw rijbeleving bieden met een zeer communicatief rijgedrag en een eersteklas dynamiek. We willen dat deze auto intuïtief en bruikbaar is, maar toch scherp en capabel. Dit proces van testen en verfijnen is cruciaal om ervoor te zorgen dat we onze beloften waarmaken. Het rijden met de C_Two wordt iets heel anders”.

Definitieve productieversie op Autosalon van Genève

Rimac Automobili zal de definitieve productieversie van de C_Two in maart onthullen op de Autosalon van Genève. De eerste leveringen aan de klanten gaan eind 2020 van start. Rimac zal slechts 150 exemplaren van de elektrische hypercar bouwen. Deze gaan ongeveer 2,2 miljoen euro per stuk kosten. Rimac onthult in Genève ook de definitieve naam van de nieuwe elektrische hypercar. De interne benaming C_Two gaat niet verder dan de conceptversies die we tot nu toe hebben gezien.

Diverse verbeteringen

De productieversie van de Rimac C_Two zal diverse verschillen vertonen met de concepten van 2018 en 2019. Er zijn volgens Rimac verbeteringen doorgevoerd aan het ontwerp, de ergonomie en de prestaties, volgens het bedrijf. De C_Two krijgt naar verwachting vier elektromotoren. Deze leveren samen 1914 pk en hebben samen een maximum koppel van 2.300 Nm. Ze betrekken hun energie halen uit een accupakket van 120 kWh. Hij krijgt ook een “unieke aanpasbare” vierwielaandrijving. De acceleratie van 0 tot 100 km/u gaat in minder dan 2 seconden terwijl de topsnelheid maar liefst 412 km/u bedraagt.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven