Homee-NieuwsReizen in een glazen cocon met de Buick Smart Pod

Reizen in een glazen cocon met de Buick Smart Pod

Buick onthulde het Smart Pod-concept en deed dat opmerkelijk genoeg niet op de LA Auto Show maar op een show in het Chinese Guangzhou. Het concept wordt uiteraard aangedreven door het elektrische Ultium-platform van moederbedrijf GM en is bedacht door de eigen Advanced Design Studio.

Met het Smart Pod-concept wil men een futuristische visie van pure autonomie laten zien. Daarin kunnen de inzittenden tijdens de rit van een drankje genieten terwijl ze op het grote 50-inch scherm naar een film, serie of sportwedstrijd kijken. Dankzij de Level 5 autonomie hoeven ze tijdens de hele rit geen stuur of pedaal aan te raken.

Glazen capsule

De Smart Pod heeft wel wat weg van een rijdende glazen capsule. Maar het glas is van buitenaf amper doorzichtig. Van binnenuit is het wel transparant zodat je een panoramisch uitzicht op de wereld om je heen hebt. En binnen verblijf je in een comfortabel, beschermend en bijna coconachtig interieur met variabel zit- en tafelconcept. De inzittenden kunnen vanuit hun luie stoel genieten van het uitzicht of heerlijk achteroverleunen in de slaapstand en zich door de fonkelende sterren of het zonnetje aan de hemel in slaap laten wiegen. Leuk is ook dat Buick de ‘connectie’ met de omringende omgeving benadrukt door het interieur af te werken met een boomschorsachtige vloerbedekking en de plantjes op het dashboard.

Uitschuifbaar beeldscherm

Het in meerdere standen uitschuifbare beeldscherm en hoogwaardige audiosysteem nemen ene prominenten plaats in en dienen ook als een infotainmentsysteem. Het scherm kan werken als een laag en breed scherm om alleen de meest essentiële zaken te tonen maar kan ook helemaal omhoogschuiven om presentaties, films of wat dan ook weer te geven. Bovendien heeft het een virtuele assistent die zowel via spraakbediening als digitale eyetracking kan worden bediend. Het zou helemaal mooi zijn geweest als Buick de enorme glasoppervlakte rondom had benut voor de ultieme augmented reality ervaring maar zover is men kennelijk nog niet.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

Xpeng komt daadwerkelijk naar Nederland

Xpeng maakte zijn Europese debuut in Noorwegen, waar inmiddels al aardig wat elektrische auto’s van de Chinese autofabrikant rijden. Het Chinese merk wil zijn auto’s volgend jaar ook aan gaan bieden in Zweden, Denemarken én Nederland.

e-Videos