donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsBinnenkort grotere actieradius voor de Peugeot e-208 en e-2008

  Binnenkort grotere actieradius voor de Peugeot e-208 en e-2008

  De Peugeot e-208 en e-2008 krijgen binnenkort een grotere actieradius. De elektrische versies van de populaire 208 en 2008 krijgen met ingang van begin volgend jaar een gewijzigde aandrijflijn waardoor de actieradius met acht procent zal groeien.

  Alleen voor nieuwe auto’s

  De grotere actieradius geldt helaas niet voor bestaande exemplaren. Dat zullen de eigenaren best wel jammer vinden want die 22 extra kilometer is best de moeite waard. De huidige actieradius volgens de WLTP-norm van de Peugeot e-208 en e-2008 is respectievelijk 340 en 320 kilometer. Met ingang van begin volgend jaar heeft de e-208 dus een gecombineerde WLTP-actieradius van 362 kilometer, de Peugeot e-2008 gaat naar 342 kilometer.

  Naast de toename van de actieradius in de WLTP-cyclus, is er volgens Peugeot ook sprake van een “aanzienlijke toename” in het reële gebruik van ongeveer 40 kilometer in stadsverkeer bij temperaturen rond nul graden Celsius.

  grotere actieradius voor de Peugeot e-208

  Verbeterde aandrijflijn

  Peugeot meldt dat de grotere actieradius mogelijk wordt gemaakt door een verder ontwikkelde aandrijvingstechnologie. De Peugeot e-208 en e-2007, die beiden op het CMP-platform staan, krijgen banden met een lagere rolweerstand. Ook heeft men de overbrengingsverhouding wat aangepast. Verder krijgen de auto’s ook een nieuwe warmtepomp. Die betrekt zijn informatie voortaan ook van een vochtigheidssensor boven aan de voorruit en kan daardoor de energie-efficiëntie van de verwarming en airconditioning nog beter optimaliseren. De door de sensor doorgegeven informatie maakt een nauwkeurigere regeling van de luchtrecirculatie in de passagiersruimte mogelijk.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos