Porsche Vision Race Service elektrische MPV

Porsche Vision Race Service: voorproefje van een sportieve elektrische MPV?

Porsche beperkt zich, getuige de Cayenne, Macan en Panamera, al lang niet meer tot uitsluitend sportwagens. Maar Porsche gaat misschien nog een stapje verder. Porsche geeft foto’s vrij van een futuristisch ogende elektrische ruimtewagen, gebaseerd op het platform van de Taycan.

Studiemodel

Het is slechts een studie, maar wel eentje die je het idee geeft dat wat er in de toekomst mogelijk is, opeens heel nabij is. Porsche’s studiemodel is een vrije interpretatie van een gezinsvriendelijk ruimteconcept voor maximaal zes personen. De ‘Porsche Vision Race Service’, zoals hij heet, laat zien dat een gezinswagen ook een heel spannend kan hebben. Het Porsche Design Team laat met deze studie zien wat het Porsche Design DNA kan doen bij een voertuig dat voor Porsche tot dusver volledig nieuw is.

Porsche Vision Race Service front

Volop ruimte

De elektrische aandrijving laat het toe een interieur te ontwerpen dat de inzittenden alle ruimte biedt die ze zich maar kunnen wensen. Het interieur biedt de passagiers dan ook een comfortabel en modulair onderkomen waarbij de bestuurder dankzij de centrale bestuurdersplaats kan genieten van een panoramisch uitzicht. Achter hem staan nog twee stoelen, die van opzij weinig uitzicht bieden maar wel genoeg daglicht krijgen door het royale glazen dak.

Zijaanzicht Porsche Vision Race Service

Sportief en futuristisch

Natuurlijk doet de Porsche Vision Race Service ons ook een beetje denken aan de vroegere VW Rennservice, en de ID.BUZZ die we over een tijdje mogen verwachten. Nu oogt de ID.BUZZ al behoorlijk futuristisch maar Porsche doet daar bij de Vision Race Service nog een flink schepje bovenop. Het studiemodel van Porsche oogt een stuk sportiever en futurischer. Dat komt onder anderen door de meer naar achteren neigende voorruit, het minimalistische design van de LED-koplampen en de agressieve luchtinlaten. Ook de contouren van de zijruiten – die voor passagiers wel iets meer naar achteren door mogen lopen – geven de auto een uitgesproken sportief en futuristisch karakter.

Hoewel er geen informatie over de aandrijving en de actieradius wordt gegeven, kunnen we wel raden waar de aandrijflijn van de Taycan toe in staat is. Die maakt van dit busje een uitgesproken vlot karretje. Of Porsche de “Vision Race Service” ooit in serieproductie neemt, is op dit moment niet bekend. Maar het kan niet anders of dit ontwerp moet bij de mensen van Porsche toch iets doen kriebelen. Moet hij (met meer zijramen) in productie? Wij hebben met de onderste afbeelding alvast een voorzetje gegeven maar wij zijn uiteraard geen ontwerpers. 😉 Laat ’t maar weten in de comments!

achterkant Porsche Vision Race Service elektrische MPV

 

Porsche mpv elektrisch

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven