Totem elektrische klassieke Alfa Romeo

Bijzondere elektrische klassieke Alfa Romeo van Totem Automobili

Wie helemaal gek is van klassieke Alfa Romeo’s maar niet van sleutelen houdt, zou eens in de werkplaats van het jonge Italiaanse bedrijf Totem Automobili kunnen kijken. Dit bedrijf elektrificeert de klassieke Alfa Romeo Giulia GTA met als resultaat een prachtige ‘elektrische widebody Alfa GT-e’.

Niet alleen qua uiterlijk is de ombouwoperatie van Totem Automobili een groot succes. Ook qua prestaties. Want welke klassieke Alfa Romeo heeft er nu (een fluisterstille) 518 pk onder de motorkap? Naast de nieuwe aandrijving kreeg de auto ook een gloednieuw interieur en exterieur. Totem Automobili bouwde de auto zelfs vanaf de grond opnieuw op. De volledig gestripte GT Junior uit de jaren zeventig werd flink verstevigd. Niet alleen om wat meer bestendig tegen botsingen te zijn maar ook om niet als een blikje sardientjes om te krullen als de bestuurder het gaspedaal volledig intrapt.

geëlektrificeerde klassieke Alfa Romeo

Uitgebouwd

Maar ook werd de carrosserie van de auto vervangen door een van koolstofvezel. Hiermee wil men het gewicht van de accu’s compenseren. De klassieke vormen van de Alfa werden ook veel vloeiender gemaakt. Er werden diverse andere esthetische veranderingen aangebracht aan de binnen- en buitenzijde van de auto. En zo is er nog maar weinig van de originele Alfa over. Volgens Totem Automobili is er slechts 10 procent van de originele carrosseriestructuur overgebleven. Ook het interieur is volledig herzien en is een lust voor het oog. Maar hoe mooi ook, er is op die manier natuurlijk geen enkele sprake meer van een klassieke Alfa Romeo.

Ook de vering is vrijwel geheel vernieuwd. Voorin kreeg de Alfa Macpherson-veerpoten, achterin plaatste men een multilink-vering met een volledig nieuw subframe achterin. Om de wegligging te perfectioneren, plaatste men ook verstelbare Bilstein schokdempers. Een set Brembo remmen maakt het compleet. Uiteraard werden er ook andere velgen met aanzienlijk bredere banden gemonteerd.

Totem ëlektrische klassieke Alfa Romeo

Prestaties

Bij een sportieve auto draait het natuurlijk vooral om de prestaties. Deze Alfa ‘GTe’ zal menig merkgenoot zijn achterkant laten zien. De topsnelheid bedraagt 245 km/uur en hij accelereert in slechts 3,4 seconden naar de 100 km/uur. Dat is minstens drie keer zon snel als het origineel! Verder claimt Totem Automobili een zeer acceptabele actieradius van ongeveer 360 kilometer, mede mogelijk gemaakt door het 50,4 kWh accupakket.

Complete ervaring

Totem voorziet de auto van wat extra technologieën om de rijervaring nog completer te maken. De Alfa krijgt een Launch Control waarbij software de acceleratie regelt op basis van de motorspecificaties om de auto soepel en zo snel mogelijk te laten accelereren. Hierbij wordt het slippen van de aandrijfwielen vermeden zodat je verzekerd bent van de beste mogelijk sprintjes. Ook wordt de Alfa uitgerust met Drift Control, een geëmuleerde motorrem waarmee je kunt driften. Het gedrag daarvan is volledig aanpasbaar door de bestuurder. Dankzij de McFly-technologie van partner 2Electron produceert de auto bovendien een heel realistisch pakket van geluid en trillingen, zodat je de ervaring van een verbrandingsmotor niet helemaal hoeft te missen. Als koper kun je bovendien mede bepalen hoe dit

Kostbaar

Totem Automobili gaat twintig van deze auto’s bouwen. Het bedrijf wil niet zeggen wat de Totem GT Electric – want zo heet hij eigenlijk – kost maar reken maar op een indrukwekkend bedrag. Maar voor dat geld heb je wel iets bijzonders. Fans van klassieke auto’s zullen er misschien van walgen, maar bedenk eens hoe bijzonder zo’n Totem GT Electric over pakweg 30 jaar zal zijn? Het zou wel eens een heel goede investering kunnen zijn die bovenal ontzettend veel rijplezier biedt.

Totem ëlektrische klassieke Alfa Romeo

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*



U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven