zondag, 5 februari, 2023
Meer...

  Nissan Ariya 63kWh

  50.990

  11/04/2022

  Nissan onthult een prototype van een productiefaciliteit voor solid-state accu’s, die de Japanse autofabrikant in 2028 in elektrische voertuigen wil gebruiken. Het prototype staat in het Nissan Research Centre en is bedoeld om de ontwikkeling van solid-state accu’s te bevorderen.

  27/01/2022

  Nissan heeft een opvolger van de kleine Micra aangekondigd. Deze komt in 2024 en zal een volledig elektrisch model zijn. De actieradius bedraagt 400 kilometer, dat veel is voor een dergelijk compact model. De prijs van die elektrische Nissan Micra moet gelijk zijn aan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor.

  17/12/2021

  Nederland kent geen grootse automotive industrie, desondanks zien we steeds vaker landgenoten op cruciale posities in de autowereld. Tijdens de lancering van de Nissan Ariya kon e-Drivers.com een half uurtje koffiedrinken met Leon Dorssens, marketingbaas bij Nissan.

  17/12/2021

  Al voordat Tesla met de Model S de wereld liet proeven aan het fenomeen elektrische auto, ondernam Nissan een poging met de Leaf. De letter L in de naam Leaf staat voor ‘leading’ maar die leidende positie is Nissan al jaren kwijt. Met de Ariya moet terrein worden teruggewonnen.

  14/12/2021

  Eerder dit najaar toonde Great Wall Motor interesse om een oude Nissan-fabriek in Spanje over te nemen. Deze wordt binnenkort gesloten. Omdat dit ten koste van de werkgelegenheid gaat, gooide de Spaanse minister van Industrie Reyes Maroto alles in de strijd. Helaas haakte Great Wall Motors af.

  30/11/2021

  Met de Leaf had Nissan een groot succesnummer onder de elektrische auto’s. Helaas wachtte de Japanse autofabrikant wel heel erg lang met het lanceren van een opvolger, met een achterstand als resultaat. Nissan wil de kloof met de concurrentie nu zo snel mogelijk proberen te dichten. Zo heeft de Japanse autofabrikant plannen voor een CO2-neutrale […]

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 365
  • Winter: 275

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.