Polestar 3 Precept

Polestar Precept gaat in productie

Begin dit jaar onthulde Polestar de Precept, een prachtig conceptcar van een sportieve sedan, met een interieur van duurzaam materiaal. Niet veel later ging het gerucht dat dit de basis voor de Polestar 4 zou vormen. Polestar neemt die onzekerheid weg door de productie van de Precept aan te kondigen.

De Precept gaat dus daadwerkelijk in productie. Ooit begon Polestar, als het sportieve broertje van Volvo. Het Chinese merk werd niet veel later omgebouwd tot het ‘elektrische’ broertje en bracht heel recent de elektrische Polestar 2 uit. Een auto die zich in het segment van de Tesla Model 3 bevindt en wel wat weg heeft van de Volvo XC40. Met dit model heeft Polestar al een heel interessante propositie, zeker als je kijkt naar de rijkwaliteiten. Dat smaakt naar meer, en dat zal de Precept ongetwijfeld gaan brengen.

Sportsedan

De Precept die het merk eerder dit jaar liet zien, is mogelijk veel interessanter dan ‘alweer een elektrische SUV’. De Polestar 3 (of gaat hij gewoon Precept heten?) wordt een sportsedan en dat is natuurlijk ook een manier om je te onderscheiden. Tesla laat overduidelijk zien dat je ook met een sedan succes kunt hebben. Bovendien heeft de Precept een oogstrelend design zodat we mogen verwachten dat het productiemodel ook bijzonder fraai zal zijn.

Polestar Precept sportsedan productie

Duurzaamheid

Een ander aspect waarmee Polestar zich wil onderscheiden, is duurzaamheid. Toen de auto voor het eerst in conceptvorm werd uitgebracht, vertelde het bedrijf over de milieutechnische aspecten van de Precept. De interieurpanelen en rugleuningen van de stoelen zijn gemaakt van “composieten op basis van vlas”. De stoelbekleding is vervaardigd van “3D-geweven vezels van gerecyclede PET-flessen”; de polsteringen en hoofdsteunen zijn gemaakt van gerecycled kurkvinyl terwijl de tapijten van geregenereerde visnetten zijn gemaakt.

Verandering, geen dromen

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar verklaarde: “Consumenten willen verandering zien van deze industrie – niet alleen maar dromen. De Precept wordt een nog sterkere statement. We zijn toegewijd aan het verminderen van de milieu-impact van onze auto’s en ons bedrijf. Het doel moet klimaatneutraliteit zijn, ook al erken ik dat dat een lange termijn doel is.”

Polestar 3 wordt Precept concept sportsedan en gaat productie

Android OS

Polestar heeft ook een diepere integratie van Android Automotive, Google’s native infotainment systeem, in de Precept gepland. De auto zal de bestuurder herkennen als deze de auto nadert en automatisch de favoriete applicaties en instellingen klaarzetten. De nieuwe versie van de Google Assistant moet nog meer talen herkennen, inclusief lokale accenten, en ook in staat zijn om meer natuurlijke gesprekken te voeren. Polestar stelt zich ook voor dat videostreaming een groter onderdeel van de rijervaring wordt. Uiteraard alleen geparkeerd of tijdens het opladen.

Nieuwe fabriek

Er is nog geen woord gezegd over wanneer het Precept in productie zal gaan. Wel is duidelijk dat men er een nieuwe fabriek voor gaat bouwen. Dit jaar zal de productie dus nog niet starten. Polestar heeft ook nog geen informatie over de prijs, accugrootte, bereik en motorconfiguratie vrijgegeven.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven