Nissan Leaf V2G principe

Nissan en EDF Group samen in Vehicle to Grid

Wordt het Vehicle to Grid principe, waarbij elektrische auto’s indien nodig ook energie terug kunnen leveren, de manier om mensen te overtuigen om elektrisch te gaan rijden? Nissan en de Franse energiegigant EDF Group zijn in ieder geval wel overtuigd van de mogelijkheden en gaan samenwerken.

V2G technologieën ontwikkelen

De bedrijven gaan samen slimme laadtechnologieën voor het Vehicle to Grid (V2G) principe ontwikkelen. Technologieën waarmee mogelijk rijders van bijvoorbeeld de Nissan Leaf en e-NV200 gebruik van kunnen maken en daarmee piekbelastingen in het elektriciteitsnet kunnen helpen opvangen en zo ook hun energiekosten kunnen verlagen. Nissan en EDF werken al samen aan diverse laadsystemen maar gaan nu hun samenwerking intensiveren. Ze focussen daarbij op het ontwikkelen van een slim V2G laadsysteem dat in diverse Europese landen zal worden ingezet. Hierbij gaat Nissan zich toeleggen op de technologie die nodig is voor de Leaf en e-NV200 terwijl EDF zich zal richten op de laadapparatuur en infrastructuur. Nederland wordt overigens nog niet bij die landen genoemd, wel onder anderen België en Frankrijk.

Geld verdienen door energie terug te leveren

Francisco Carranza, manager van Nissan Energy in Europe, zei dat de overeenkomst “het volgende signaal dat hun visie voor een elektrisch ecosysteem realiteit wordt.” Hij voegde eraan toe dat V2G een logische stap is voor eigenaren van Nissan EV’s om hun energievoorziening te regelen én om van andere bronnen van inkomsten te kunnen profiteren. Bij V2G kunnen eigenaren van elektrische auto’s elektriciteit aan het energiebedrijf terug leveren als dat tijdens piekbelastingen nodig is. Energiebedrijven kunnen dan een hoger tarief betalen dan waarvoor de EV-rijder het zelf heeft gekocht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven