EFA-S E35 elektrische truck

EFA-S gaat eigen elektrische vrachtwagens bouwen

De Duitse voertuigspecialist EFA-S, die zich tot nu toe heeft toegelegd op het ombouwen van gebruikte voertuigen tot elektrische vrachtwagens, begint nu ook met het bouwen van nieuwe elektrische vrachtwagens.

“Het ombouwen van tweedehandsvoertuigen van hoge kwaliteit blijft zinvol, omdat deze bijzonder milieuvriendelijk en tegelijkertijd economisch is. Hiermee geven we voertuigen, waarvan alleen het aandrijfsysteem niet meer voldoet aan de moderne milieunormen, een tweede leven”, zegt Bastian Beutel, Managing Director van EFA-S. “Maar we willen onze klanten ook stille, schone en zuinige elektrische aandrijvingen bieden als ze geen afgedankte voertuigen voertuigen beschikbaar hebben.”

Première in Karlsruhe

EFA-S gaat gebruik maken van bedrijfswagens van de Russische fabrikant GAZ. Hiermee is overeengekomen dat deze aan EFA-S nieuwe voertuigen zonder motoren en transmissies levert. Deze zullen door EFA-S worden uitgevoerd van een elektrische aandrijving. Ze worden onder de modelnaam E35 op de markt gebracht. De wereldpremière van de eerste modellen, die zijn uitgevoerd met laadbak en huif, zal later deze maand plaats vinden op de vakbeurs voor bedrijfsvoertuigen in Karlsruhe.

Levering eind dit jaar

De productie kan al snel van start gaan. Men verwacht dat de eerste voertuigen, die uiteraard nu al besteld kunnen worden, in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen worden geleverd. Naast de standaardmodellen met laadbak zal EFA-S in samenwerking met Orten Electric Trucks ook klantspecifieke oplossingen gaan bouwen.

Specificaties E35

In de basisuitvoering is de E35 ontworpen voor een laadvermogen van ongeveer 1 ton en een actieradius van 200 kilometer. Hiermee zij ze prima geschikt voor gebruik voor de logistiek in de stedelijke gebieden en dergelijke. EFA-S gebruikt een nieuwe generatie lithium-ijzerfosfaatbatterijen zonder nikkel en kobalt. Deze heeft een energiedichtheid van 170 Wh/kg, 40 procent meer dan de vorige generatie. EFA-S claimt dat de capaciteit van de batterijen twee keer zo groot is als wat gebruikelijk is bij elektrische bedrijfswagens van dit formaat. Op verzoek van de klant kan EFA-S de E35 trucks ook grotere batterijen dan de standaard 80 kWh leveren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven