Opel Corsa-e

Nieuwe Opel Corsa eerst in elektrische uitvoering te koop

Mensen die graag een elektrische Opel Corsa willen kopen, worden op hun wenken bediend. De Duitse autofabrikant heeft inmiddels wat meer informatie en foto’s van de volgende generatie van de Corsa vrijgegeven. Ook kondigde Opel aan dat het orderboek voor de elektrische uitvoering het eerst zal worden geopend. Dat zou over enkele weken moeten gebeuren. Waarschijnlijk a de officiële onthulling op 4 juni. Opel vermeldt verder dat de elektrische versie in het voorjaar van 2020 zal verschijnen en zeer concurrerend zal zijn geprijsd.

CMP-architectuur

Opel is een paar jaar geleden overgenomen door de PSA Group. Sindsdien worden nagenoeg alle nieuwe Opel-modellen ontwikkeld op basis van een platform dat door of in samenwerking met de PSA Group is ontwikkeld. Dat geldt ook voor de zesde generatie van de Opel Corsa. Deze wordt gebouwd op basis van het CMP-platform, dat is ontwikkeld door de PSA Group in samenwerking met Dongfeng, de Chinese joint venture partner van PSA. Ook de DS 3 Crossback SUV en de Peugeot 208 worden gebouwd op dit platform, dat ook geschikt is voor auto’s met een verbrandingsmotor.

 

Specificaties

Tot de officiële onthulling op 4 juni aanstaande zijn er nog maar weinig specificaties bekend. De elektrische Opel Corsa krijgt een elektromotor van 100 kilowatt. Hiermee kan de auto in 8,1 seconden naar 100 km/uur accelereren. Het rijbereik met het 50-kWh accupakket zou 330 kilometer moeten bedragen (volgens de WLTP-rekenwijze). UIteraard is de uiteindelijke actieradius ook voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport. Er geldt een fabrieksgarantie van acht jaar op de accu, welke kan worden opgeladen via een normaal stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval kan de accu in een half uur worden opgeladen tot 80 procent van de capaciteit.

Opel Corsa-e

Auto voor het volk

Opel verwacht dat de nieuwe Corsa een groot verkoopsucces gaat worden. Het zou echt een auto voor iedereen moeten zijn. Qua uiterlijk is het een echte Opel waarbij de Corsa-e zich alleen door wat subtiele badges en andere wielen zal onderscheiden van de uitvoeringen met verbrandingsmotor. De 4,06 meter lange Corsa zal uitsluitend in een vijfdeurs-uitvoering verkrijgbaar zijn. Doordat de nieuwe Corsa bijna 5 centimeter lager is dan zijn voorganger en de bestuurder ook bijna 3 centimeter lager zit, is er sprake van een aanzienlijk betere rijdynamiek.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven