Mogelijke fusie Fiat Chrysler en Renault

Mogelijke fusie Fiat Chrysler en Renault

Fiat Chrysler heeft Renault een fusie voorgesteld. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kondigde gisteren aan dat het een “voorstel voor een fusie met gelijke aandelen” heeft ingediend bij de Franse Renault-groep.

Er waren al eerder gesprekken tussen de twee bedrijven geweest om producten en regio’s voor samenwerking af te stemmen. Groupe Renault verklaarde dat de Raad van Bestuur vandaag bijeen zal komen om het voorstel van Fiat Chrysler te bespreken. De aandelen van beide ondernemingen zijn aanzienlijk in waarde gestegen.

Fiat Chrysler

Fiat Chrysler Automobiles is eigenaar van de merken Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Dodge, Dodge, Jeep en Maserati, alsmede van de bedrijfswagenmerken Ducati en Iveco. Samen heeft FCA ongeveer 200.000 medewerkers in dienst. FCA is van mening dat een fusie kan leiden tot een jaarlijkse besparing van vijf miljard euro.

Groupe Renault

De Franse fabrikant Renault heeft al langer een alliantie met de Japanse autofabrikanten Nissan en Mitsubishi. Ook was er een alliantie met Opel op het gebied van bedrijfswagens maar die is door de overname van Opel door PSA gestaakt. Samen hebben Renault, Nissan en Mitsubishi vorig jaar 10,76 miljoen voertuigen verkocht. Samen met Fiat Chrysler Automobiles zouden de fabrikanten meer dan 15 miljoen voertuigen hebben verkocht. Daarmee zouden zij de Volkswagen Group (10,83 miljoen) inhalen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven