Audi elektrificatie modellenprogramma

Audi gaat modellenprogramma nog meer elektrificeren

Audi kondigde in maart al aan dat het in 2025 geen twintig maar dertig geëlektrificeerde modellen wil hebben. Het Duitse automerk meldde vorige week, in de aanloop naar de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, dat het nog meer in gaat zetten op elektrificatie. Tweederde van de dertig geëlektrificeerde modellen zal volledig elektrisch zijn.

MEB en PPE-architectuur

Uiteraard zal Audi ook gebruik maken van het MEB-platform dat het samen met Volkswagen heeft ontwikkeld. Audi wil minstens drie MEB-gebaseerde modellen op de markt brengen. Daarnaast komen er ook modellen op basis van de samen met Porsche ontwikkelde PPE-architectuur. Die modellen zullen in het begin van het volgende decennium beschikbaar zijn in de hogere segmenten.

Synergie binnen VW Group

Audi wil zich bij de herstructurering van haar portefeuille sterk richten op de synergiemogelijkheden binnen de VW-groep. Hierin zullen plug-in hybrides een verre van ondergeschikte rol gaan spelen. De onderneming uit Ingolstadt wil ook de ontwikkeling van brandstofcelauto’s, waarvoor Audi binnen de Volkswagen Groep het voortouw neemt, intensiveren.

Verkoopprognose bijgesteld

De Duitse autofabrikant heeft de verkoopprognose voor geëlektrificeerde voertuigen naar boven bijgesteld. Volgens de prognose van Audi zal tegen 2025 ongeveer veertig procent  van de wereldwijde verkoop geëlektrificeerd zijn. Ook zal tegen 2023 ongeveer 14 miljard euro worden geïnvesteerd op het gebied van elektrische mobiliteit, digitalisering en autonoom rijden. Dat geld moet ergens vandaan komen. Daarom zijn er bij Audi ook plannen om ergens anders weer te bezuinigen. Zo moet er onder anderen geld worden bespaard door een verbeterde synergie, het stopzetten van niet relevante activiteiten en het verminderen van de complexiteit, het benutten van synergiën en het identificeren en stopzetten van activiteiten die niet langer relevant zijn voor klanten.

Footprint

Op het vlak van duurzaamheid heeft Audi zich tot doel gesteld om de CO2-footprint van haar wagenpark tegen 2025 met 30 procent te verminderen ten opzichte van 2015. Om dat te bewerkstelligen moeten alle Audi-productievestigingen wereldwijd tegen 2025 CO2-neutraal zijn. Tegen 2050 zou de gehele VW-dochteronderneming volledig CO2-neutraal moeten zijn.

Modellen

Na de Audi e-tron quattro volgt dit jaar de presentatie van de Audi e-tron Sportback. In China zal de Audi Q2L e-tron, speciaal ontworpen voor de lokale markt, van de band rollen. Ook zullen er verschillende plug-in hybrides komen. Vorige week presenteerde Audi de Q5 55 TFSI e quattro, die nu al kan worden besteld. Hij wordt in het derde kwartaal van 2019 uitgebracht. Daarnaast zijn er ook een aantal PHEV-modellen van de A6, A7 Sportback en A8. Audi kondigde die al aan op de Autosalon van Genève. Hiervan zal het orderboek binnenkort worden geopend. De gefacelifte Q7 wordt echter pas in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. De volgende generatie van de A3 komt begin 2020. In de tweede helft van 2020 wordt de productieversie van de Audi e-tron GT vierdeurscoupé onthuld. Ook vindt gelijktijdig het productiedebuut van de compacte Audi Q4 e-tron plaats. In de volgende generatie zal de A8 waarschijnlijk alleen nog maar als elektrisch model verkrijgbaar zijn. Ook voor de Audi TT is er een elektrische opvolger gepland.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven