Elektrische BYD Tang SUV Europa

Nieuwe BYD Tang SUV met 520 km actieradius wordt eerst in Noorwegen gelanceerd

Nederland mag in veel opzichten een behoorlijk vooruitstrevend landje zijn maar Noorwegen ligt straatlengtes voor als het om elektrisch rijden gaat. Daarom is Noorwegen hét aangewezen land om een nieuwe elektrische auto te lanceren, zoals de nieuwe elektrische Tang SUV van BYD.

Het Chinese BYD is vooral bekend van de elektrische bussen en is wereldwijd een van de grootste producenten op dat gebied. Daarnaast is BYD ook actief in de ontwikkeling van accutechnologie. Maar BYD maakt ook elektrische personenauto’s. Deze worden niet alleen in China verkocht. Het Chinese merk heeft een ambitieuze groeistrategie en wil de elektrische BYD Tang SUV ook in Europa verkopen. Hierbij is er eerst sprake van een proefperiode. Hierbij wordt de tweede generatie van deze compacte elektrische SUV eerst in Noorwegen gelanceerd. En dat gaat dit jaar al gebeuren.

BYD Tang EV600

De BYD is een als plug-in hybride een van ’s werelds bestverkochte modellen. Maar BYD wil de Tang in Noorwegen als BEV introduceren. Dan heeft hij een actieradius van 520 km (NEDC). De volledig elektrische BYD Tang EV600 is een compacte SUV met permanente vierwielaandrijving. De prijzen zullen later dit jaar worden aangekondigd wanneer in Noorwegen in de verkoop start.

Logisch

Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe: “Voor BYD is het logisch om in Noorwegen te starten met deze proef. Noorwegen is de meest geavanceerde markt in Europa als het gaat om de acceptatie en het gebruik van elektrische voertuigen en het beschikt over een uitgebreid laadnetwerk. We zullen nauwkeurig evalueren hoe de markt reageert, maar op de langere termijn is het ons doel om onze personenauto’s ook buiten Noorwegen aan te bieden.”

Mijlpaal

“We zijn blij met de toevoeging van deze nieuwe, volledig elektrische voertuigen aan onze portfolio,” voegt Isbrand Ho toe. “Dit is een nieuwe mijlpaal in ons streven om het milieu te beschermen en bij te dragen aan schonere lucht door vermindering van emissie in Europa.” Hij vervolgt: “Na onze eerste marketingtest zijn we ervan overtuigd dat de BYD Tang met zijn rijke standaarduitrusting, design, bruikbaarheid en hoogwaardige technologie veeleisende Europese kopers zal aanspreken. We liggen ook op schema om dit jaar een elektrische bestelwagen, een 7,5- en een 19-tons truck en een trekker te introduceren.”

Daarom is Noorwegen hét aangewezen land om een nieuwe elektrische auto te lanceren, zoals de nieuwe elektrische bestelwagen van BYD.

Ook elektrische bedrijfswagens

Voor de langere termijn heeft BYD ook plannen elektrische bestelwagens en trucks op de Europese markt te brengen. Dat maakte het bedrijf al afgelopen najaar bekend. Naast bestelwagens gaat het hier om zogenaamde bakwagens van 7,5 en 19 ton alsmede een trekker. Deze komen waarschijnlijk eind dit jaar naar Europa. Uiteraard horen daar ook de bussen van BYD bij, die al enige tijd op de Europese markt worden verkocht.

1 Commentaar

 • Mike| 11/05/2020 bij 15:11

  Ik denk dat ze Noorwegen als eerste kiezen (net als Xpeng) omdat ze daar geen EC type approval nodig hebben, m.a.w. de Chinese versie kan 1-op-1 gelanceerd worden. En zonder BTW en invoerrechten is het sowieso een koud kunstje elektrische auto’s te verkopen daar.
  Of wat bedoel je precies met straatlengtes voor liggen ? Nederland ligt niet zo ver achter, wellicht alleen nog in percentages verkopen.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven