Netze BW lanceert laatste twee “smart home charging” gridlabs

Netze BW

De Duitse Netwerkbeheerder Netze BW lanceert de laatste twee “smart home charging” gridlabs in de plaatsen Wangen en Künzelsau. Hier zal Netze BW het komende half jaar een aantal gezinnen een elektrische auto ter beschikking stellen en onderzoeken of er door het opladen knelpunten ontstaan.

Intelligent Home Charging

De onderzoeken in deze zogenaamde “Intelligent Home Charging” laboratoria moeten Netze BW meer inzicht verschaffen aangaande de intelligente levering van elektriciteit voor elektrische voertuigen, zoals die in het dagelijks leven worden gebruikt. De projecten richten zich altijd op de vraag hoe elektrische mobiliteit het lokale elektriciteitsnet beïnvloedt.

Op de eerdere locaties van het “Intelligent Home Charging” project heeft men al de nodige ervaring opgedaan met het laadgedrag van de deelnemers. Ook kon men daar de doeltreffendheid van een intelligent meetsysteem met controlekastje test en analyseren. Het project in Wangen is een volgende stap in de ontwikkeling naar de toekomstige besturing van laadinstallaties. Op de vorige locaties was nog een apart meetsysteem geïnstalleerd voor de registratie van de te analyseren meetwaarden.

Na Ringsheim, Ettenheim en Dossenheim zijn Wangen en Künzelsau de vierde en vijfde van de vijf geplande pilots in Baden-Württemberg. In Wangen wil men de twee segmenten van laadcontrole en meetwaarderegistratie via hetzelfde geïnstalleerde intelligente meetsysteem met besturingskast laten functioneren. In Künzelsau richt mdn op de aansturing van laadvoorzieningen en de EEBUS.

Knelpunten tegengaan

“Onze taak is om mogelijke knelpunten in de stroomvoorziening tegen te gaan. Daartoe testen wij verschillende strategieën op het gebied van stroomtoelevering. Grid-serving charging management is hier het sleutelwoord,” legt Sven Zahorka van Netze BW uit. Hiervoor gebruikt men intelligente digitale elektriciteitsmeters, die men aanvult met extra regelkasten. “Met deze twee componenten kunnen we de laadprocessen beïnvloeden. Hierdoor kunnen we een groter aantal elektrische voertuigen in ons bestaande elektriciteitsnet integreren – terwijl de voorzieningszekerheid op hetzelfde niveau blijft,” zegt Zahorka.

Nieuwe uitdagingen

De elektrische mobiliteit stelt de elektriciteitsnetten voor nieuwe uitdagingen, vervolgt Zahorka. Er zijn weliswaar de nodige berekeningen en prognoses maar Netze BW wil niet alleen daarop vertrouwen. Zahorka: “We willen live observeren en testen in het echte netbeheer.” De ervaringen van de deelnemers aan het project en zijn uiteraard interessant. Zo kan Netze BW peilen wat de bewoners ervan vinden als het laadvermogen wordt verminderd waardoor laadtijd een stuk langer wordt. De in Wangen en Künzelsau opgedane ervaringen moeten bijdragen tot de ontwikkeling van een uniform controlesysteem voor het laden.

Wangen

Netze BW  "smart home charging" gridlabs WangenIn Wangen nemen acht huishoudens nemen deel aan het proefproject, en kregen de daarvoor benodigde voertuigen overhandigd. Ze wonen in een typische woonwijk met woningen die allemaal op één stroomcircuit zijn aangesloten. Men veronderstelt dat de elektromobiliteit in dergelijke gebieden het snelst voet aan de grond krijgt. Hier zou dan als eerste congestie kunnen ontstaan.

Zonnepanelen

Volgens Netze BW zijn er in dit soort wijken ook veel huizen met zonnepanelen. Ook gebruiken sommigen elektriciteit voor verwarming. “Hierdoor kunnen we de wisselwerking tussen de teruglevering van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen, het elektriciteitsnet en de consument ter plaatse heel goed onderzoeken,” zegt Zahorka.

Künzelsau

Netze BW  "smart home charging" gridlabs Künzelsau

In Künzelsau zullen acht huishoudens in de Hundertwasserstraße de komende zes maanden het plaatselijke elektriciteitsnet onderwerpen aan een alledaagse test waarbij de effecten van elektromobiliteit in reële netwerking zullen worden getest.

Het project in Künzelsau is in de eerste plaats gericht op de aansturing van laadvoorzieningen en EEBUS als digitale interface. Deze laatste communicatie-interface, die wordt toegepast voor energiebeheer in het zogeheten internet der dingen, maakt een traploze regeling van het laadvermogen mogelijk, alsook een bi-directionele communicatie met het laadstation.

Netze BW  "smart home charging" gridlabs

Verschillende auto’s

Netze BW zet voor dit soort projecten altijd verschillende elektrische auto’s in. Men wil een grote diversiteit op het gebied van laadvermogen en actieradius. De bewoners moesten daarom loten wie aanspraak mocht maken op een BMW i3, VW e-Golf en Tesla Model 3. Behalve de elektrische voertuigen verstrekt Netze BW elk huishouden ook gratis een wandlader of laadpaal met een laadvermogen van maximaal 11 kilowatt.

E-Mobility-Allee en E-Mobility-Carré

Eerder kwam Netze BW al in het nieuws met de “E-Mobility-Allee” in Ostfildern-Ruit bij Stuttgart. Daar stelde men meer dan een jaar tien elektrische auto’s ter beschikking aan 21 huishoudens. De daar verworven inzichten paste men weer toe in de “E-Mobility-Carré” in Tamm bij Ludwigsburg.

Vorig artikelHyundai zet volgende stap in duurzaam & slim laden met de Hyundai SmartCharging-app.
Volgend artikelAiways lanceert begin volgend jaar zijn tweede model

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in