donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsAiways lanceert begin volgend jaar zijn tweede model

  Aiways lanceert begin volgend jaar zijn tweede model

  De Chinese startup Aiways zal begin volgend jaar zijn tweede model op de Europese markt lanceren. De ontwerpers van Aiways lieten zich voor het exterieurontwerp van de U6, een sportief ogende vierdeurs SUV coupé, inspireren door haaien.

  “Een technologisch innovatieve, sportief ogende SUV-coupé”

  Het is alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat de Chinese startup de U6ion Crossover Concept toonde, zijnde een voorproefje van de U6, het tweede model van Aiways. Ook het productiemodel van de Aiways U6 heeft een flink gestroomlijnd front – Aiways geeft een cw-waarde van 0,26 op – en de karakteristieke contouren van de eerder geleden gepresenteerde U6ion Crossover Concept.

  De carrosserie van de Aiways U6 is wat lager dan die van de U5 en ook sportiever van vorm , met een vlak oplopende voorruit en ranke A-stijlen, die vloeiend overgaan in een zwarte, gewelfde dak met een groot glazen dak. Aan het front kun je de U6 herkennen aan de twee specifieke horizontale vormen en de frontsplitter. “De designfilosofie van de nieuwe Aiways U6 visualiseert de identiteit van een technologisch innovatieve, sportief ogende SUV-coupé”, aldus Aiways. “De golvingen boven de wielkasten springen eruit als gespannen spieren, terwijl het lijnenspel de sportieve houding benadrukt.”

  MAS-architectuur

  Zowel de nieuwe U6 als de bestaande U5 zijn gebaseerd op het MAS-platform, een afkorting voor ‘More Adaptable Structure’. De carrosserie van de U6 is ongeveer vijf centimeter langer dan die van de Aiways U5. Het model is wat lager en sportiever dus we betwijfelen of die extra lengte zich ook daadwerkelijk vertaalt in extra binnenruimte. De U5 is echter behoorlijk ruim en de wielbasis van de U6 is gelijk. We mogen dus verwachten dat de ruimte van de U6 in ieder geval niet heel veel minder dan die van de U5 zal zijn.

  Nog geen specificaties

  Aiways heeft nog geen prijzen en specificaties van de versie voor de Europese markt bekendgemaakt. Wel claimt men dat het een compleet uitgeruste elektrische SUV-coupé is die men tegen een concurrerende prijs zal aanbieden. Wat ook bekend is, is dat de lancering van Aiways U6 begin 2022 zal zijn. Het zal dus niet zo lang meer duren voordat Aiways ons meer over de prijzen en specificaties kan vertellen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos