Milence opent bij Venlo zijn eerste laadhub voor trucks

Milence opent bij Venlo zijn eerste laadhub voor trucks

Milence, in 2022 opgericht met het doel om een internationaal netwerk van laadstations en laadhubs voor elektrische trucks op te zetten, heeft zijn eerste laadhub geopend. Een belangrijke stap voor het bedrijf, en voor ons Nederlanders is het extra leuk dat deze eerste laadhub bij Venlo is gerealiseerd.

Laadinfrastructuur voor trucks

Dit initiatief is niet alleen een belangrijk moment voor Milence, maar ook voor de transitie naar duurzamer vrachtvervoer in Nederland en daarbuiten. Zoveel van dit soort laadparken zijn er immers niet. Die laadparken voor trucks zijn wel precies bij hetgeen Milence ambieert. Het bedrijf richt zich immers op het faciliteren van de groeiende behoefte aan infrastructuur voor elektrische bedrijfsvoertuigen. Met een focus op zware voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen, speelt het bedrijf in op een segment van de transportmarkt dat tot nu toe minder aandacht heeft gekregen in de overstap naar elektrisch rijden, maar zich juist nu sterk zal gaan ontwikkelen.

Deze transitie is ook een soort van “kip en ei” verhaal waarin vrachtwagenfabrikanten de ene kant van het verhaal zijn, en Milence de kant van de infrastructuur voor zijn rekening wil nemen.

Laadhub in Venlo

Milence heeft de laadhub zodanig ontworpen dat deze tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van elektrische vrachtwagens en bussen. Dat is immers cruciaal is voor het ondersteunen van langere ritten en het verminderen van laadwachttijden. De nieuwe laadhub in Venlo, strategisch gelegen in een regio met veel logistieke activiteiten, is uitgerust met geavanceerde laadtechnologie. Op dit moment bestaat de laadhub bestaat uit vier laadplaatsen.

Verder is de nieuwe laadhub uitgerust met twee CCS-laders die een laadsnelheid tot 400 kW mogelijk maken. Milence plant een snelle overgang naar de Megawatt Charging System (MCS) technologie zodra deze beschikbaar is.

De tweede fase, die operationeel moet zijn in het eerste kwartaal van 2024, omvat nog eens vier laadplaatsen. Dan wordt ook het ontwerp van de hub voltooid. Deze krijg een herkenbare, internationaal beschermde boogvorm en dak.

Belangrijke ontwikkeling voor regio Venlo

Ook vanuit een marktperspectief is de opening van de laadhub in Venlo een belangrijke ontwikkeling. Deze moedigt immers ook de verdere adoptie en het gebruik van elektrische zware voertuigen in de regio aan. De keuze voor een regio met bijzonder veel vrachtverkeer is dan ook niet meer dan logisch.

Vorig artikelTest: Lucid Air Dream Edition P: is dit de beste elektrische auto van dit moment?
Volgend artikelJohn Coopers Works-trim geeft de Mini SE extra flair, maar geen extra power

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in