Ebusco Energy FLEX: een innovatieve bidirectionele energieopslag en laadoplossing

Ebusco Energy FLEX

Ebusco, een Nederlandse pionier in de ontwikkeling van elektrische bussen en oplaadsystemen, heeft op de beurs ‘busworld’ in Brussel een nieuwe innovatie aangekondigd: Ebusco Energy FLEX. Dit systeem belooft geheel een nieuwe manier waarop elektrische voertuigen worden opgeladen en hoe energie wordt opgeslagen.

Wat is Ebusco Energy FLEX?

Ebusco Energy FLEX is een geavanceerd systeem dat zowel als energieopslag als energievoorziening dient. Het systeem heeft een accucapaciteit van 184 kWh en een laadsnelheid van 60 kW. Dit maakt het mogelijk om meerdere elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden, waaronder bussen en auto’s. Het systeem is ontworpen om naadloos samen te werken met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en windturbines. Dit maakt het niet alleen duurzaam maar ook uiterst efficiënt.

Bovendien kan Ebusco Energy FLEX helpen bij het oplossen van een van de grootste uitdagingen van het elektriciteitsnet: overbelasting. Door energie op te slaan tijdens daluren en deze vrij te geven tijdens piekuren, kan het systeem bijdragen aan een evenwichtiger en betrouwbaarder elektriciteitsnet.

Het Energy FLEX-systeem is uitgerust met meerdere veiligheidsfuncties, waaronder een geavanceerd accubeheersysteem en brandbeveiliging. Dit maakt het naar eigen zeggen een van de veiligste en meest betrouwbare systemen op de markt.

Markttoepassingen

De flexibiliteit van het systeem biedt tal van mogelijkheden. Het kan worden gebruikt om een vloot van elektrische voertuigen op te laden, van auto’s tot bussen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor steden die de aanleg van een uitgebreide elektrische infrastructuur willen minimaliseren.

Ebusco 3.0

Naast Ebusco Energy FLEX heeft het bedrijf ook de Ebusco 3.0 geïntroduceerd, een elektrische bus die indrukwekkende prestaties levert op het gebied van energieverbruik. De bus is ontworpen om het energieverbruik en de totale kosten voor exploitanten te verminderen, wat het een ideale aanvulling maakt op het Energy FLEX-systeem.

Internationale groei

Ebusco heeft zijn producten al in verschillende landen geïntroduceerd en heeft plannen om verder uit te breiden. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe fabriek in Deurne, Nederland, geopend om aan de groeiende vraag te voldoen.

Verder heeft Ebusco ook samengewerkt met verschillende partners om hun producten verder te ontwikkelen en te implementeren. Deze samenwerkingen hebben geleid tot verbeterde technologieën en efficiëntere systemen, waardoor Ebusco een voorsprong heeft in een concurrerende markt.

Vorig artikelNieuwe BMW iX2 staat komend voorjaar in de showroom
Volgend artikelKia’s elektrische ambities gaan verder: na de EV5 nog minstens 3 elektrische modellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in