donderdag, 29 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMogelijk toch minder EV’s van Toyota

  Mogelijk toch minder EV’s van Toyota

  Terwijl Toyota de bZ3 onthult, waarvan we een paar weken geleden al wat beelden voorbij zagen komen, komen er ook verhalen dat Toyota in de kosten gaat snijden. Toyota wil mogelijk minder in elektrificatie investeren dan de 38 miljard dollar die men in december vorig jaar noemde.

  Elektrificatieplannen

  Met de onthulling van de bZ3 meldt de Japanse autofabrikant ook dat er nog meer elektrische Toyota’s voor de Chinese markt zullen worden ontwikkeld. Maar persbureau Reuters heeft insiders gesproken, die zeggen dat Toyota het vorig jaar aangekondigde plan om 38 miljard dollar te investeren in volledig elektrische auto’s gedeeltelijk wil schrappen. In dat in december onthulde plan repte Toyota CEO Akio Toyoda over maar liefst 15 elektrische conceptwagens. Hij kondigde toen ook aan dat men tegen 2030 in totaal 30 BEV-modellen zou lanceren.

  Productiekosten verlagen

  Dat plan lijkt nu deels op losse schroeven te staan. Toyota wil volgens insiders de productiekosten verlagen om “beter opgewassen te zijn tegen Tesla en andere concurrenten”. Daarom zou men al zijn gestopt met de werkzaamheden aan enkele elektrische modellen. Het schijnt dat de elektrificatieplannen nu intern worden besproken. De kans bestaat dat de werkzaamheden aan sommige modellen – zoals de geplande Compact Cruiser Crossover – daadwerkelijk de ijskast in gaan.

  Mogelijk meer samenwerkingen

  De zojuist onthulde Toyota bZ3 is een gezamenlijke ontwikkeling van Toyota, BYD en FAW Toyota. Het is niet duidelijk of Toyota om de productiekosten te verlagen over zal gaan tot nog meer samenwerkingen zoals bij de bZ3. Reuters sluit dat zeker niet uit.

  Ook zegt men insiders melden dat er een werkgroep genaamd “Business Revolution” is opgezet die begin volgend jaar met plannen moet komen voor verbeteringen aan het bestaande BEV-platform óf voor een nieuwe architectuur. Het in 2019 geïntroduceerde e-TNGA platform wordt dus mogelijk verder geoptimaliseerd of krijgt een opvolger.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos