Hyundai start binnenkort met de voorverkoop van de Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 First Edition

Op 9 november zal Hyundai in onder andere Nederland starten met de voorverkoop van de Ioniq 6. Deze gestroomlijnde, extravagant ogende elektrische sedan is dan verkrijgbaar in een First Edition-versie met vierwielaandrijving en een 77,4 accupakket. Hij wordt in een gelimiteerd aantal van 2.500 exemplaren geproduceerd.

Wees er snel bij!

Van die 2.500 exemplaren zijn er 250 gereserveerd voor de Nederlandse markt. Wie er een wil bemachtigen zal dus snel moeten zijn. Ter vergelijk: voor de voorverkoop van de Ioniq 5 ‘Project 45’ waren 3.000 exemplaren beschikbaar, maar binnen een week hadden zich toen meer dan 200.000 geïnteresseerden aangemeld.

De voorverkoop van de Ioniq 6 start op 9 november om 10 uur ’s ochtends. De leveringen van de Ioniq 6 zijn gepland voor maart en april 2023. Het is nog niet bekend hoe duur de elektrische sedan zal zijn. De Koreaanse fabrikant heeft ondertussen wel de prijs voor de Britse markt bekendgemaakt. De Ioniq 6 First Edition gaat daar 54.995 pond kosten. Omgerekend is dat ongeveer 63.500 euro.

Het reserveringsproces per land verschilt. Daarom kunnen geïnteresseerden het beste vooraf even de uitleg over het Nederlandse reserveringsproces lezen. Uiteraard geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Ook kan er per klant slechts één voertuig worden gereserveerd.

Hyundai Ioniq 6 First Edition

Ioniq 6 First Edition

De Hyundai Ioniq 6 First Edition heeft de krachtigste aandrijfvariant, met vierwielaandrijving en een totaal vermogen van 225 kW. Dat is dus niet het model met de langste actieradius van 614 kilometer. Daarvoor moet je wachten tot de variant met de grote accu en achterwielaandrijving komt.

De Ioniq 6 First Edition heeft een aantal voor deze uitvoering unieke designelementen aan het interieur en exterieur. Zo heeft hij glanzend zwarte sierlijsten aan de voor-, achter- en zijkant, glanzend zwarte spiegelkappen, matzwarte 20-inchwielen en zwartaluminium merklogo’s. In het interieur zien we dat de stoelen zijn bekleed met een combinatie van leder en grijze tartanstof. Kopers kunnen kiezen uit de kleuren Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic, Gravity Gold Matte en Biophilic Blue Pearl.

Vorig artikelMogelijk toch minder EV’s van Toyota
Volgend artikelVolkswagen: twee kleine modellen én een compacte elektrische SUV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in