Toyota introduceert met de Bz3 ook een elektrische sedan

Toyota Bz3 elektrische sedan

Er zijn foto’s opgedoken van het volgende lid van Toyota’s elektrische Bz-reeks. De Bz3, zoals deze heet, is een van de maar liefst 30 elektrische modellen van de merken Toyota en Lexus die afgelopen december in conceptvorm werden getoond. De foto’s tonen een op de 2023 Bz4X geïnspireerde compacte sedan.

De Bz3 is overduidelijk afgeleid van het eerdere BZ SDN (sedan) concept wat Toyota een tijdje geleden presenteerde. Net als de Bz4X heeft de Bz3 strakke, bijna geometrische vormen en een vizierachtig front. Dit kunnen we zien op foto’s op de website van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie.

Er zijn helaas nog geen foto’s van het interieur. Het kan natuurlijk niet anders of deze komen (sterk) overeen met dat van de Bz4X. Dat betekent dat we ook in de Bz3 een digitaal instrumentenpaneel zullen zien, met daarvoor een (optioneel) ‘yoke’ stuurwiel en daarnaast een ‘landscape’ georiënteerd infotainmentscherm.

Toyota Bz3 elektrische sedan

Beyond Zero-reeks

De bZ-reeks is Toyota’s elektrische voertuigfamilie. De afkorting bZ staat voor “beyond Zero” wat uiteraard weer naar “Zero Emission” refereert. Toyota kondigde eind vorig jaar aan dat men wereldwijd vijftien BEV’s wil lanceren, waarvan zeven in de bZ-reeks. Het eerste model in deze reeks is de vorig jaar gepresenteerde bZ4X. Deze kunnen we beschouwen als een elektrische alternatief voor de RAV4, een van de best verkopende SUV’s wereldwijd.

Samenwerking met BYD

Waar Toyota de bZ4X samen met Subaru ontwikkelde en daar een accupakket van GAC voor selecteerde, koos men voor de bZ3 een samenwerking met het grote Chinese BYD.

Maar ondanks dat schijnt ook de Toyota bZ3 op het nieuwe e-TNGA platform te staan. Hij heeft een LFP-accupakket van BYD, dat hiervoor waarschijnlijk haar nieuwe ‘Blade’ accucellen levert. Deze kenmerken zich door hun compacte afmetingen, wat bij een wat lager model als de Bz3 natuurlijk zijn voordelen heeft. De capaciteit van het accupakket is nog niet bekend.

Verder schijnt het dat Toyota de Bz3 – in tegenstelling tot de Bz4X – alleen met achterwielaandrijving zal leveren. Vandaar dat er in de modelaanduiding ook geen X staat. Kopers kunnen kiezen voor een vermogen van 178 of 238 pk.

Meer details worden in november bekendgemaakt. Dan zal Toyota de bZ3 officieel onthullen op Guangzhou Auto Show.

Vorig artikelEnergica ziet omzet meer dan verdubbelen
Volgend artikelXpeng G9: dit zijn de specificaties en geschatte prijzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in