Lotus Eletre gelanceerd, met 600 kilometer bereik en 675 kW vermogen

Lotus Eletre

Lotus heeft zijn eerste elektrische SUV gelanceerd. Het Britse merk had bij eerdere aankondigingen nog niet zo veel over de specificaties en prijzen van de Eletre verteld. Daarvan is nu uiteraard meer bekend van gemaakt al blijven er nog wat zaken onduidelijk. In ieder geval zal de Lotus Eletre verkrijgbaar zijn voor iets minder dan een ton.

Naast sportwagens nu ook SUV’s

De Eletre is een enorme stap voor de Britse autofabrikant. Met de introductie van de Eletre gaat ook Lotus dus dezelfde kant op als veel andere sportwagenfabrikanten. Van sportwagens alleen kun je bijna niet meer bestaan, de tegenwoordige klantengroep wil ook dikke, snelle SUV’s. Met de ruim vijf meter lange Lotus Eletre wordt die klantengroep op zijn wenken bediend.

“Tweezits sportwagens zijn niet voor iedereen weggelegd en we willen een Lotus aanbieden voor elke levensfase,” zegt Matt Windle, Group Vice-President en Managing Director van Lotus Cars. “De Eletre is het begin daarvan.”

elektrische Lotus Eletre SUV

Drie versies, twee aandrijflijnen

Er komen drie verschillende versies van de Lotus Eletre. Het basismodel heet gewoon Eletre. De andere versies hebben de toevoeging S en R. Verder zijn er twee aandrijflijnen. De Eletre en Eletre S hebben een 450 kW ‘single-speed’ aandrijflijn die een koppel van 710 Nm levert. Deze versie is goed voor een acceleratie van nul naar honderd in 4,5 seconden en heeft een WLTP-bereik van 600 kilometer. Het topmodel is de Eletre R. Deze heeft 675 kW en een koppel van 985 Nm onder de motorkap en beschikt over twee versnellingen. Het maximaal rijbereik van de Lotus Eletre R is 490 km (304 mijl). De Lots Eletre R doet de sprint van 0-100 km/u in slechts 2,95 seconden. Voor zover wij kunnen achterhalen hebben beide aandrijflijnen (minimaal) twee motoren en vierwielaandrijving.

Een beetje van Lotus, een beetje van Geely

Verder weten we dat de Lotus Eletre op de zogenaamde Electric Premium Architecture (EPA) staat, welke weer is gebaseerd op Geely’s Sustainable Experience Architecture, afgekort SEA. De Lotus Eletre wordt overigens in China gebouwd. Afgelopen zomer werd in de nieuwe fabriek in de Chinese stad Wuhan al het eerste exemplaar van de Eletre werd geproduceerd.

De afmetingen van de full-size SUV zijn 5.103 x 2.019 x 1.630 m, de wielbasis bedraagt 3.019 m. Qua afmetingen komt de Lotus Eletre dus aardig overeen met de Lamborghini Urus.

Extra snel opladen dankzij 800 volt

In tegenstelling tot wat men afgelopen voorjaar meldde, schijnt de Lotus Eletre een accupakket van 112 kWh te krijgen. Men vermeldt niet of dit bruto of netto is. Interessant is dat de nieuwe elektrische Lotus dankzij de technologie van Geely’s SEA-platform met een systeemspanning van 800 volt werkt. Dat maakt hoge laadsnelheden aan de DC-snellader mogelijk.

Lotus geeft op dat de accu van de Eletre bij geschikte snellaadstations in 20 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen. Als we ervan uitgaan dat de opgegeven accucapaciteit van 112 kWh de netto capaciteit is, zou dat overeenkomen met een gemiddeld laadvermogen van welgeteld 224 kW. De maximale laadsnelheid is nog hoger. Verder geeft Lotus op dat je met 5 minuten laden de elektrische SUV weer 120 kilometer verder kunt.

Aerodynamisch

Laten we niet vergeten dat het bij Lotus niet alleen om de sportieve prestaties gaat. Men heeft ook heel veel werk gestoken in de efficiëntie van de elektrische Eletre. Vooral op het gebied van aerodynamica hebben de ingenieurs van Lotus behoorlijk hun best gedaan. Zo heeft de Lotus Eletre een actieve grille en achterspoiler, intrekbare deurgrepen en een zwevende gedeelde dakspoiler, een actieve achterspoiler. Die aerodynamica is niet alleen goed voor de efficiëntie, maar draagt ook bij aan een downforce van 110 kilo aan de voorkant en 80 kilo aan de achterkant.

Interieur

Het interieur van de Lotus Eletre oogt een beetje uit het Sci-Fi tijdperk, met twee lage, brede 12,6-inch displays voor de bestuurder en de passagier. Het centrale scherm meet maar liefst 15,1 inch. Bovendien is er ook nog een 9-inch scherm voor de achterpassagiers. En als je denkt dat deze hoeveelheid schermen niet genoeg is, heeft de Eletre ook een 29-inch HUD. Vermeldenswaard is dat de Eletre 15 luidsprekers heeft van het merk KEF met een vermogen van 1380 W. U kunt upgraden naar 23 luidsprekers voor 2160 W.

elektrische Lotus Eletre SUV

Prijzen

Het 97.690 euro kostende basismodel van de Eletre heeft standaard luchtvering, torque vectoring, matrix LED-koplampen en 22-inch velgen. Ook heeft hij automatische klimaatregeling met vier zones, het infotainmentsysteem “Intelligent Cockpit” en elektrisch verstelbare voorstoelen. Verder heeft hij ook een 1.380 W audiosysteem van KEF met 15 luidsprekers.

De stap naar het volgende model, de Eletre S, is wat je noemt fors. Deze gaat namelijk 123.090 euro kosten. Wat krijg je als extra’s voor dat geld? Onder anderen Soft Door Close, een actieve achterspoiler, verlichte zijskirts, privacy glass, instelbare sfeerverlichting, automatisch dimmende buitenspiegels en een luchtkwaliteitssysteem. Bovendien is de Eletre dan uitgerust met een 2.160 W geluidsinstallatie met maar liefst 23 luidsprekers.

Je vraagt je dan af wat het vlaggenschip dan te bieden heeft. Welnu, de Eletre R heeft dezelfde accu als de andere twee versies. De uitrusting komt overeen met die van de Eletre S. Maar hij heeft ook de eerder genoemde ‘dual speed’ aandrijving met een vermogen van 675 kW. Door het hogere vermogen en de aanzienlijk betere prestaties is het verbruik uiteraard hoger, waardoor de actieradius van deze uitvoering afneemt tot 490 kilometer.

Standaard geschikt voor end-to-end autonoom rijden

Bijzonder is ook het feit dat zelfs bij de basisuitvoering de kostbare Lidar-technologie deel van de standaarduitrusting is. Volgens Lotus is dit de eerste productieauto die end-to-end autonoom rijden (AD) ondersteunt. De geïntegreerde OTA-software-update zorgt ervoor dat het systeem volledig klaar is wanneer individuele wetgeving de meer geavanceerde niveaus van AD mogelijk maken.

elektrische Lotus Eletre SUV

Vorig artikelTesla volgens Musk begonnen met ontwikkeling goedkoper instapmodel
Volgend artikelMogelijk toch minder EV’s van Toyota

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in