Model 3-prijs moet omlaag, dus vallen er ontslagen bij Tesla

Met de productie van de Tesla Model 3 gaat het nu de goede kant op, maar de prijs van de elektrische sedan moet verder omlaag. Om de beloofde 35.000 dollar te halen, zijn kostenbesparingen nodig. Daarom heeft Tesla-topman Elon Musk besloten om 7 procent van zijn personeel te ontslaan.

En aangezien er rond de 45.000 mensen bij Tesla werken, zou dat uitkomen op meer dan 3100 ontslagen. Musk kondigde de maatregel aan in een interne mail naar alle medewerkers, die in handen is van persbureau Bloomberg. De productie van de Model 3 moet verder omhoog, schrijft Musk, en de kosten moeten omlaag. Anders komt de vanafprijs van de Model 3 nooit op de eerder aangekondigde 35.000 dollar. Momenteel kost de elektrische 3 Serie-concurrent in de Verenigde Staten zo’n 44.000 dollar.

Long Range en Performance

In Nederland beginnen de leveringen van de Model 3 in het voorjaar. Tesla biedt hier momenteel twee modellen aan: de Long Range en de Performance. Overigens zit er qua actieradius niet bijster veel verschil tussen de twee. De Long Range zou 544 kilometer ver komen op een batterijlading en de Performance ongeveer 530 kilometer. Die laatste kost minimaal 69.700 euro. De Long Range is er vanaf 58.800 euro. Op termijn komen de goedkopere versies ook naar Nederland.

Geen aanbrengbonus meer

Overigens schrapt Tesla ook de zogenoemde aanbrengbonus. Tesla-eigenaren die nieuwe kopers aandragen werden voorheen getrakteerd op allerlei extra’s, zoals zes maanden gratis Superchargen, maar dat is per 1 februari verleden tijd. Het programma was een te groot succes, waardoor het Tesla enorm veel geld kostte. Op Twitter schreef Elon Musk dat vooral de marge op de Model 3 eronder te leiden heeft. Daarom is het over twee weken gedaan met de cadeautjes.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven