GAC Entranze: Elektrische proefballon van ambitieus Chinees merk

Het Chinese automerk GAC wil de Amerikaanse markt op. Daarom liet het op de autoshow van Detroit deze Entranze zien, een studiemodel van een zevenzits SUV met een elektrische aandrijflijn. Opvallend aan de auto: de driezitsbank voorin.

Misschien is die met opzet toegepast. Klassieke Amerikaanse auto’s hadden immers vaak een doorlopende bank voorin. De ontwerper van de GAC Entranze is Pontus Fontaeus, die onder meer voor General Motors, Renault, Volkswagen, Kia, Volvo en Faraday Future heeft gewerkt. Hij tekende het model in de nieuwe Californische designstudio van GAC, wat overigens staat voor Guangzhou Automobile Group Co. Vooralsnog is de fabrikant alleen in China actief, maar de ambitie om de Amerikaanse markt te betreden is zonneklaar.

Millennium Falcon

GAC blijft overigens erg vaag over de Entranze, aangezien de auto weinig meer is dan een designstudie. Er zijn bijvoorbeeld geen specificaties bekend van zijn elektrische aandrijflijn (waarschijnlijk is de concept car gewoon een mock-up). Zoals gezegd, opvallend is de indeling van zijn interieur, met drie zitplaatsen voor, twee in het midden en twee achter. Daarbij heeft GAC in de cabine veel natuurlijke, recyclebare materialen toegepast, zoals kurk, waarvan ook die dobbelstenen aan de binnenspiegel zijn gemaakt. Zouden die geïnspireerd zijn op de Millennium Falcon uit Star Wars?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven