Chinese fabrikanten kunnen 20 miljoen EV’s bouwen… en dat is veel te veel

China heeft zo’n vijfhonderd elektrische startups en kan in 2020 naar schatting zo’n 20 miljoen EV’s per jaar bouwen. Dat is te veel, vindt de Chinese overheid. Daarom krijgen nieuwe startups geen toestemming om nog een elektrische auto te ontwikkelen.

Het is de bedoeling (van de overheid) dat er dit jaar ongeveer 2 miljoen stekkervoertuigen verkocht gaan worden in China, aldus de South China Morning Post. De capaciteit van alle Chinese EV-fabrikanten samen is volgend jaar 20 miljoen auto’s. Dat is tien keer zoveel als het doel voor 2019! Daarom komt de regering met restricties. Nieuwe fabrikanten krijgen geen licentie meer. De overcapaciteit is nu al groot, maar die zal naar verwachting nog veel groter worden omdat de Chinese automarkt aan het inzakken is.

Eerste daling sinds 1990

Vorig jaar werden er in het Aziatische land 22,3 miljoen auto’s verkocht, wat een daling betekent van 5,8 procent in vergelijking met 2017. Het was voor het eerst sinds 1990 dat er niet meer, maar minder auto’s werden verkocht. De EV-verkopen stegen echter hard, met 61,7 procent naar 1,26 miljoen. Dat aantal gaat in de komende twaalf maanden verder stijgen, maar waarschijnlijk gaat het doel van 2 miljoen niet worden gehaald. Volgens analisten blijft de teller op 31 december staan op zo’n 1,5 miljoen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven