donderdag, 22 februari, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsMijlpaal voor allereerste elektrische Porsche: 100.000e Taycan rolt van de band

  Mijlpaal voor allereerste elektrische Porsche: 100.000e Taycan rolt van de band

  Wie had durven dromen dat de allereerste elektrische Porsche zo’n enorm succes zou worden? De markt schreeuwt als het ware om betaalbare elektrische auto’s. De elektrische Porsche Taycan valt allesbehalve in dat segment. Toch blijkt er duidelijk behoefte aan te zijn, aangezien er in ruim 3 jaar tijd al 100.000 van zijn gemaakt.

  Porsche meldt namelijk een nieuwe mijlpaal: op 7 november rolde de 100.000e Taycan van de productielijn in Zuffenhausen. De autofabrikant heeft daar amper drie jaar voor nodig gehad. De serieproductie van de Porsche Taycan begon immers in september 2019.

  Kevin Giek, hoofd van de Taycan Series: “We zijn erg blij dat we deze mijlpaal in de productiegeschiedenis zo snel hebben bereikt – ondanks recente uitdagingen, zoals het tekort aan halfgeleiders en de onstabiele Corona-situatie. Met de Taycan hebben we een onmiskenbaar succesvolle start gemaakt in het elektrische tijdperk.”
  De meeste exemplaren van de Porsche Taycan gaan naar de VS, China en Groot-Brittannië. Vooral het VK is opvallend, je zou eerder verwachten dat de Taycan het in eigen land beter dan in het VK zou doen. Maar het is natuurlijk een momentopname. De Taycan werd het eerst aan klanten in Duitsland geleverd dus daar is men inmiddels al aardig voorzien.

  Porsche Taycan

  Varianten

  De elektrische Porsche is momenteel verkrijgbaar in drie carrosserievarianten: Taycan Sport Sedan, Taycan Cross Turismo en Taycan Sport Turismo. Kopers kunnen in totaal kiezen uit maar liefst vijf verschillende motoren. Bovendien zijn er varianten met achter- of vierwielaandrijving. Wie de Porsche Taycan met de grootste actieradius wil, moet de Taycan 4S kiezen. Die haalt volgend de WLTP-normen 513 kilometer. Als je puur voor snelheid gaat dat kom je bij het topmodel uit, de Taycan Turbo S. Dit is nog steeds de snelste elektrische productieauto op de Nordschleife van de Nürburgring, waar hij het befaamde rondje in een tijd van 7:33 minuten volbracht.

  Kilometervreter

  Dat de Porsche Taycan een echte rijdersauto is, blijkt wel uit het feit dat er veel kopers zijn die al veel meer dan 100.000 kilometer met hun elektrische Porsche Taycan hebben afgelegd. Zo heeft de Franse transportondernemer Jean-Hubert Revolon sinds medio augustus 2020 al meer dan 188.000 kilometer met zijn Porsche Taycan 4S gereden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos