maandag, 11 december, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsMG Marvel R Electric wordt komend najaar verwacht

  MG Marvel R Electric wordt komend najaar verwacht

  Komend najaar zal MG de Marvel R Electric lanceren. Aanvankelijk zou MG hem dit voorjaar lanceren. De Marvel R Electric wordt het eerste model van MG dat van meet af aan als een volledig elektrische auto is ontworpen. De 4,67 meter lange elektrische SUV zal beschikbaar zijn in diverse configuraties.

  En zo begint de wederopstanding van het merk MG, na een overgangsfase van bijna twintig jaar, vorm te krijgen. Men begon op het Europese vasteland – in het VK is MG eigenlijk nooit weg geweest – met de ZS EV, een redelijk bescheiden maar heel betaalbare compacte SUV. Later kwam het nieuws over de elektrische stationwagen (MG 5 Electric) en de Marvel R. Met de laatstgenoemde zoekt het merk het duidelijk een stapje hogerop.

  De Marvel R Electric is een SUV-model in het C-segment en heeft een lengte van 4,67 meter en een wielbasis van 2,8 meter. Bovendien heeft deze elektrische SUV een veel modernere look dan de rest van het MG-gamma en is hij uitgerust met twee of drie motoren. Kopers hebben dus de keus uit een versie met achterwielaandrijving en met permanente vierwielaandrijving.

  MG Marvel R Electric

  Specificaties

  In het laatste geval heeft hij een vermogen van 212 kW en een maximum koppel van 665 Nm. De versie met achterwielaandrijving en twee elektromotoren moet het doen met een vermogen van 132 kW en een koppel van 410 Nm. Het motorvermogen van beide versies lijkt redelijk bescheiden maar de topsnelheid bedraagt evengoed 200 km/u. De versie met drie motoren sprint naar verluid in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u, de versie met twee motoren doet daar 7,9 seconden over.

  Actieradius

  Beide versies beschikken over aan accupakket van 70 kWh. MG geeft een actieradius van 370 (vierwielaandrijving) en 400 kilometer (achterwielaandrijving) volgens de WLTP-normen op. Het AC-laadvermogen bedraagt 11 kW, aan de DC-snellader kun je hem waarschijnlijk opladen met een vermogen van 150 kW.

  Aanhanger

  Een prettige bijkomstigheid is het feit dat de Marvel R Electric een aanhanger mag trekken. Het maximale trekvermogen van 750 kilogram is helaas nogal bescheiden. Ook de bagageruimte (357 tot 1.369 liter) is niet echt overtuigend. Gelukkig heeft de versie met achterwielaandrijving ook een frunk met een volume van 150 liter.

  MG Marvel R Electric

  Over-the-air updates

  Ook MG waagt zich met de Marvel R Electric aan OTA-updates (Over The Air). De digitale cockpit heeft een 19,4-inch touchscreen dat lijkt te zweven. Hiermee kunnen de uitgebreide functies van het nieuwe MG iSMART-connectiviteitssysteem worden bediend. Hiertoe behoren bijvoorbeeld real-time verkeersnavigatie, zoeken naar parkeerplaatsen, zoeken naar MG Touchpoint, weersvoorspelling en Amazon Prime online muziek. Bluetooth, USB-connectiviteit, DAB+, Wi-Fi-hotspot, Apple CarPlay en Android Auto zijn ook een pluspunt. Het systeem is gemakkelijk handsfree te bedienen via spraakbediening. Ook kun je diverse mogelijkheden via een smartphone op afstand bedienen. bedienen. Met de app hebben bestuurders bijvoorbeeld toegang tot een reeks handige functies zoals Find-My-Vehicle, het opvragen van statusgegevens van het voertuig, functiecontroles, maar ook routeplanning, kalendersynchronisatie, laadbeheer en MG Touchpoint.

  We mogen de MG Marvel R dus komend najaar in de showroom verwachten. De catalogusprijs zal tussen de 40.000 en 50.000 euro inclusief BTW liggen.

  MG Marvel R Electric

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos