Canoo EV MPV

VDL Nedcar gaat Canoo’s Lifestyle Vehicle produceren

De Amerikaanse startup Canoo maakte haar productieplannen bekend. Het bedrijf kondigde tijdens de eerste ‘Investor Relations Day’ aan dat de Nederlandse producent VDL Nedcar de ‘Lifestyle Vehicle’ zal gaan bouwen voor de markten in de VS en de EU.

Ondertussen wil Canoo in de VS ook een eigen grote fabriek gaan bouwen. Door het parallel laten lopen van de productie bij VDL en de eigen productie kan Canoo zijn belofte om de productie eind 2022 op te starten en dan ook voertuigen te leveren, nakomen.

‘Juiste partner’

“We hebben uitgebreid gezocht en veel tijd en middelen geïnvesteerd in onze zoektocht naar onze Fase 1 contractfabrikant. VDL Nedcar is de juiste partner,” zegt Tony Aquila, investeerder, voorzitter en CEO van Canoo, Inc. “Zij zijn de meest betrouwbare Europese fabrikant die producten van hoge kwaliteit bouwt voor toonaangevende OEM’s. Ze hebben de andere mededingers ruim overtroffen. VDL is ook onafhankelijk eigendom van de ondernemersfamilie Van der Leegte – wat aansluit bij ons streven om bedrijven te ondersteunen die de ruggengraat van gemeenschappen vormen. Dit strategische partnerschap stelt ons in staat voertuigen op de markt te brengen terwijl we onze fase 2-fabriek in Oklahoma bouwen.”

Men vervolgt: “Het positioneert ons ook sterk voor geografische expansie in Europa en bouwt aan een duurzame relatie met de VDL Groep van bedrijven. Onze investering zal ons helpen snel te schalen en onze missie te vervullen om betaalbare, speciaal gebouwde EV’s naar iedereen te brengen.”

“Canoo’s gedurfde benadering van het ontwerpen en bouwen van elektrische voertuigen maakt hen tot een ideale partner nu we samenwerken om de toekomst van mobiliteit vorm te geven,” aldus John van Soerland, CEO van VDL Nedcar. “Dit partnerschap bevordert onze strategische visie om een contractproductie-oplossing te bieden en onze expertise in de EV-arena uit te breiden.”

Planning

Canoo en VDL hebben samengewerkt aan de produceerbaarheid van voertuigen en de productieplanning. Hiermee werd ook een basis gelegd voor Canoo’s eigen productieactiviteiten in de VS, die in Oklahoma gevestigd zullen worden. Het is de bedoeling dat de Nedcar-faciliteit in 2022 tot 1000 eenheden bouwt voor zowel de Amerikaanse als de Europese markt, met een doelstelling van 15.000 eenheden in 2023.

Canoo gaat momenteel de gamma-ontwikkelingsfase in. Het bedrijf ligt op schema voor de start van de productie. Het bedrijf verwacht zijn Lifestyle Vehicle in het vierde kwartaal van 2022 te lanceren, gevolgd door de Multi-Purpose Delivery Vehicle en Pickup Truck.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven