Homee-NieuwsLucid Air verpulvert actieradius Tesla Model S

Lucid Air verpulvert actieradius Tesla Model S

Tot nu toe had Tesla met de Model S de elektrische auto met de grootste actieradius in het programma. Maar de Lucid Air komt eraan en de officiële EPA-actieradius daarvan is een heel stuk groter. En zo komen er elektrische auto’s op de markt, waarvan de actieradius misschien zelfs te groot is.

Meer dan 1.000 kilometer!

Want de Lucid Air Dream Edition haalt op een acculading meer dan 800 kilometer. En dat is nog volgens de EPA-norm. Als we 832 kilometer via de vaak gehanteerde omrekenfactor van 1,21 omrekenen haalt de Lucid Air een WLTP-actieradius van maar liefst 1013 kilometer. Wie zijn accu in Maastricht vollaadt en niet te gek hard rijdt, kan in één ruk de Middellandse Zee halen. De vraag is of je dat nodig hebt. Je moet toch pauzes nemen, die je ook kunt gebruiken om de accu onderweg op te laden. Die 113 kWh accu is misschien dus wel onnodig groot. Voor de productie ervan zijn meer grondstoffen en energie nodig. Ook is de auto daardoor zwaarder wat weer ten koste van de efficiëntie gaat. Er is overigens ook sprake geweest van een 130 kWh accupakket. Omdat Lucid nogal terughoudend is met de specificaties, zou het ook kunnen zijn dat men inderdaad een 130 kWh accupakket gebruikt. Maar voorlopig houden we het op 113 kWh, zoals de fabrikant medio 2020 aangaf.

Maar los daarvan: een grote pluim voor Lucid, de Air is immers de eerste elektrische auto die deze magische grens overschrijdt. Bij Lucid, dat de afgelopen maanden in de aanloop naar de release van de Air vol gas heeft gegeven, draait ook bijna alles om de efficiëntie en het bereik. Met succes dus, zoals uit de officiële EPA-cijfers blijkt. Qua binnenruimte schijnt de Lucid Air overigens ook bijzonder goed te scoren.

Nieuw record

Peter Rawlinson, CEO en CTO van Lucid Motors: “Ik ben zeer verheugd dat onze Lucid Air Dream Edition Range door de EPA officieel is geaccrediteerd met een actieradius van 520 mijl, een cijfer dat volgens mij een nieuw record is voor een EV. Van cruciaal belang is dat deze mijlpaal is bereikt door Lucid’s toonaangevende, eigen EV-technologie, niet door simpelweg een extra groot accupakket te installeren. Onze beproefde 900V accu- en BMS-technologie, onze geminiaturiseerde aandrijfeenheden, gekoppeld aan onze Wunderbox-technologie geven de Lucid Air een ultrahoge efficiëntie, waardoor hij meer kilometers kan afleggen met minder energie. De volgende generatie EV’s is echt gearriveerd!”

Onderstaand het naar kilometers en WLTP-normen omgerekende geschatte bereik van de diverse uitvoeringen van de Lucid Air:

Uitvoering

Geschat WLTP-bereik

Lucid Air Dream Edition Range
  Met 19-inch wielen 1.013 km
  Met 21-inch wielen 937 km
Lucid Air Dream Edition Performance
  Met 19-inch wielen 918 km
  Met 21-inch wielen 879 km
Lucid Air Dream Edition Touring
  Met 19-inch wielen 1.005 km
  Met 21-inch wielen 914 km

 

De eerste Europese leveringen van de Lucid Air waren gepland voor eind dit jaar. Maar zoals vaker zal daar wat vertraging bij komen, al was het maar vanwege het wereldwijde tekort aan chips. Houd daarom rekening met leveringen in de eerste helft van volgend jaar.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

e-Nieuws

e-Videos