BMW Jaguar landrover samenwerken

BMW Group gaat samenwerken met Jaguar Land Rover

De BMW Group wil zich meer gaan richten op samenwerking op het gebied van e-mobiliteit. BMW kondigde aan dat het de krachten zal bundelen met Jaguar Land Rover om samen de volgende generatie elektrische aandrijvingen te ontwikkelen.

Gemeenschappelijk strategische visie

Samen willen de bedrijven elektrificatietechnologieën gaan ontwikkelen die nodig zijn voor de overgang naar een duurzame mobiliteit. De twee autofabrikanten delen “de strategische visie van milieuvriendelijke en toekomstgerichte elektrische aandrijvingstechnologieën”, aldus een persbericht. BMW heeft sinds de marktintroductie van de volledig elektrische i3 een behoorlijke ervaring op het gebied van e-mobiliteit. Het bedrijf heeft de verschillende generaties e-drives in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Jaguar Land Rover heeft zijn expertise op het gebied van technologie bewezen met de introductie van de elektrische crossover I-Pace en haar plug-in hybride modellen.

Gen-5 aandrijflijn

BMW’s huidige elektrische technologie omvat een aandrijflijn waarbij de elektromotor, versnellingsbak en vermogenselektronica in één behuizing is samengebouwd. Volgend jaar introduceert BMW de vijfde generatie (‘Gen 5 ) van haar “eDrive Technology” met de volledig elektrische versie van de X3, een compacte SUV. Deze Gen 5-aandrijving is het systeem waarop ook Jaguar Land Rover verdere ontwikkelingen wil bouwen. Door de samenwerking kunnen BMW en Jaguar Land Rover voordelen behalen op het gebied van ontwikkeling, productie en gezamenlijke inkoop. Een gezamenlijk team zal in München de Gen 5-motoren gaan ontwikkelen. De elektrische aandrijvingen worden door beide partners echter zelfstandig geproduceerd.

Samenwerking is sleutel tot succes

“De auto-industrie ondergaat een diepgaande transformatie. Wij zien samenwerking als een sleutel tot succes – ook op het gebied van elektrificatie. In Jaguar Land Rover hebben we een partner gevonden, wiens eisen aan de toekomstige generatie elektrische aandrijfsystemen vergelijkbaar zijn met die van ons”, legt BMW Development Director Klaus Fröhlich uit. “Samen hebben we de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de behoeften van onze klanten door de ontwikkelingstijden te verkorten en de voertuigen en modernste technologieën nog sneller op de markt te brengen”.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven