Kia corrigeert actieradius e-Niro na fout bij WLTP-testprocedure

Oeps, foutje… Er is iets misgegaan bij de WLTP-test van de Kia e-Niro, waardoor een grotere actieradius werd gemeten. Kia komt daarom nu met een correctie. De e-Niro met 64 kWh-batterij komt niet maximaal 485 kilometer ver, maar haalt in het gunstigste geval 455 kilometer. Wat nog steeds uitstekend is.

De juiste actieradius voor de e-Niro met 39,2 kWh-batterij is 289 kilometer. Niet 312 kilometer, zoals eerder gemeld. Die versie komt echter pas eind volgend jaar op de markt. Alle tot nu toe bestelde e-Niro’s zijn dus van de 64 kWh-variant. Kia zegt contact op te nemen met de mensen die al een order hebben geplaatst. Het merk wil ze het verschil in bereik uitleggen.

Te lang op stadscyclus

Volgens Kia heeft de toezichthoudende instantie per ongeluk een verkeerde WLTP-testmethode voorgeschreven en de resultaten daarvan goedgekeurd. De e-Niro is te lang op de stadscyclus van de WLTP-procedure getest, met lagere snelheden en dus met minder energieverbruik. Hierdoor is de berekende actieradius te groot geworden.

Twee versies

De Kia e-Niro 64 kWh heeft een elektromotor die 204 pk en 395 Nm levert. Dat is genoeg voor een sprint van stilstand naar 100 km/h in 7,8 seconden. De elektromotor in de 39,2 kWh-versie heeft eveneens 395 Nm koppel, maar dan met een lager vermogen van 136 pk.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven