Hummer EV SUV

Hummer EV ook als SUV en er is keuze uit 400 én 800 volt!

General Motors wil met de nieuwe Hummer EV een ware supertruck op de weg brengen. Zo kondigde GM de Hummer EV begin vorig jaar aan. De uiteindelijke onthulling van de elektrische Hummer, in oktober 2020, was veelbelovend. Nu, een half jaar later, weten we ook de specificaties.

Focus op technologie

Die informatie over de “meester van de wendbaarheid”, zoals General Motors de elektrische pick-up noemt, is meer dan welkom. Want de video’s over de befaamde ‘crabwalk’ hebben we nu wel vaak genoeg gezien. GM probeer iedereen ervan te overtuigen dat het nu een technologiebedrijf is, waarbij het op zijn minst vergelijkbaar met Tesla zou moeten zijn. Een vreemd uitgangspunt. Autofabrikanten zijn immers al technologiebedrijven, en meestal niet de eerst de besten.

Hummer EV SUV

Nu GM volop met de Hummer bezig is lijkt het concern zich nog meer over dat technologische imago druk te maken. Zou GM bang zijn dat de Tesla Cybertruck, als die er eenmaal is, de Hummer EV zal declasseren? Je zou zeggen dat beide modellen een geheel andere doelgroep aanspreken, maar overlap zal er absoluut zijn.

Wat General Motors sowieso als pre ten opzichte van Tesla heeft, is het decennialange vertrouwen van de doorgaans behoorlijk conservatieve kopers en een wijdverbreid dealernetwerk. Als extra troef presenteert GM de Hummer EV nu ook in een gesloten SUV-uitvoering. Deze moet dankzij de vierwielbesturing de wendbaarste SUV zijn. De draaicirkel is naar eigen zeggen extreem klein, en met ongeveer elf meter nog minder dan de Mustang Mach-E. Dat is inderdaad een pre want die Amerikaanse pick-ups en SUV’s zijn behoorlijke bakbeesten en juist de Hummers zullen meer in de stedelijke gebieden dan in het platteland rijden.

Keuze uit 400 én 800 volt!

De specificaties zijn redelijk overtuigend, zoals een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden. Maar hoe overtuigend die echt zijn, dat hangt mede van de Tesla Cybertruck af. GM geeft de Hummer EV een “dubbel gestapelde Ultium accu” welke de elektromotoren van energie voorziet. En nu komt er iets wat we nog niet eerder hebben gezien: het basismodel – de EV2 met twee motoren – heeft een 400 volt systeem. Deze motoren zijn samen goed voor een vermogen van 625 pk. Tot zover niets bijzonders.

Daarboven komt de EV2x. Evenveel vermogen, een grotere actieradius en zowaar een 800 volt systeem. En dat is iets waarmee de Hummer EV zich absoluut onderscheidt en zijn ‘premium’ label waarmaakt. Er is ook nog een topmodel, de EV3x, met drie motoren die goed zijn voor 830 pk en een koppel van 5.600 Nm. Uiteraard heeft ook dit model een 800 volt systeem.

Maar met dat 800 volt systeem zou je de auto ook heel snel moeten kunnen opladen. Helaas geeft GM de laadsnelheid niet op. Het enige wat men opgeeft, is het feit dat je de Hummer EV in 10 minuten tot 160 kilometer bereik kunt opladen.

 

 

Snufjes

GM gooit het op ‘technologie’ en propt de Hummer EV dus vol met technologische snufjes, zoals Torque Vectoring, een technologie waarbij de aandrijflijn al zijn kracht eventueel naar één enkel wiel kan sturen, adaptieve luchtvering, een Extract-Modus waarmee je de bodemvrijheid vergroot, de eerdergenoemde en bijzondere Crabwalk-technologie, en nog veel meer. De nieuwe Super Cruise is ook interessant, want die biedt in tegenstelling tot de meeste merken ook een automatische inhaalmodus. Helaas werkt die alleen op een niet nader omschreven wegennet van 322.000 km waar Europa vast niet bij zit.

Zaken als een Power Station waarmee je andere voertuigen of apparaten van energie kunt voorzien en UltraVision, waarmee je de omgeving van de auto vanuit een groot aantal hoeken kunt bekijken alsmede de reservewielhouder met ingebouwde achteruitrijcamera zijn leuk maar niet echt bijzonder.

Hummer EV

 

Update: introductieversie Hummer EV SUV razendsnel uitverkocht

Net als bij de pick-up heeft GMC ook voor de Hummer EV SUV een ‘Edition 1’ introductiemodel ontwikkeld. Deze was nog sneller uitverkocht dat de soortgelijke versie van de pick-up, namelijk binnen een uur!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven