zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsGeometry gaat Huawei's HarmonyOS gebruiken

  Geometry gaat Huawei’s HarmonyOS gebruiken

  Autofabrikant Geely gaat Huawei’s HarmonyOS gebruiken voor het nieuwe merk Geometry. Geely, een van de smaakmakers op de Chinese markt, kiest nu voor nieuwe mogelijkheden door samen te werken met Huawei. Volgens Huawei wordt HarmonyOS geleverd met ‘geweldige mogelijkheden’.

  Geely als Chinese smaakmaker

  Het merk ‘Geely’ zegt ons in Nederland misschien niet zo veel, maar in China is Geely een van de beste autofabrikanten op de markt. De merken van Geely kennen we hier in Europa des te meer. Volvo is onderdeel van Geely, en Polestar en Lynk & Co ook. Zeekr, een vrij nieuw  ‘premium’ merk van Geely, zullen we hier wellicht ook nog zien verschijnen.
  Met Geometry brengt Geely nog een merk volledig elektrische auto’s op de markt. Om een volgende stap te zetten op het gebied van software en connectiviteit, wil Geometry gaan samenwerken met Huawei en gebruik maken van HarmonyOS. Opvallend, aangezien Volvo en Polestar juist met het Android Automotive OS van Google aan de slag zijn gegaan.

  Slimme techniek met HarmonyOS

  HarmonyOS is een nog relatief nieuw besturingssysteem van Huawei. Het drijft niet alleen auto’s aan, maar is ook bedoeld voor Internet of Things-toepassingen en Smart Home-toepassingen. HarmonyOS draait bijvoorbeeld ook op telefoons, tablets en smartwatches.

  Het besturingssysteem zorgt er onder meer voor dat automobilisten alleen maar de navigatie op hun smartphone hoeven aan te zetten, om deze ook op het scherm in de auto te projecteren. HarmonyOS brengt ook intelligente functies naar de elektrische auto, met bijvoorbeeld agenda’s, de laatste informatie over het weer en express delivery.

  Geometry lijn

  Geely heeft op dit moment verschillende soorten elektrische voertuigen in de Geometry-lijn. Kenmerkend zijn de letters in de lijn. Zo is er bijvoorbeeld de Geometry A, Geometry C en Geometry E.

  De G6, waarbij de G aangeeft dat het een sedan betreft, is het model waarin nu gezegd wordt dat Geometry van het Harmony OS gebruik wil maken. Geometry toonde hiervan ook wat beelden van op het sociale platform Weibo.

  De kans dat we auto’s met HarmonyOs ook op de Europese wegen zullen zien, is klein. Dit omdat we in Europa toch op onze privacy gesteld zijn, en daarmee neemt Huawei het niet al te nauw.

  Geometry G6 met Huawei's HarmonyOS

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos