De Hummingbird Flax heeft een superlicht, veganistisch frame

Hummingbird Flax elektrische vouwfiets

De gloednieuwe, opvouwbare Hummingbird Flax e-bike is misschien wel de allerlichtste e-bike op de markt, dat is te danken aan een revolutionair, superlicht veganistisch frame. Het opvouwen gaat in een paar tellen, hij biedt ondersteuning tot 25 km/u en ook de actieradius is prima. Niets staat een groot succes in de weg, zou je denken.

Hummingbird Flax e-bike met veganistisch frame

Superlicht frame van vlas

Het is ook niet zo gek dat de Hummingbird Flax veel publiciteit krijg, want hij is écht licht. Hij weegt maar 10 kilo en dat is grotendeels te danken aan het superlichte frame. Dat is niet van glasvezel gemaakt, mocht je dat denken, of van koolstofvezel. Nee, de naam van de fiets verklapt het al: het frame is gemaakt van plantaardige vezels, van vlas. Een materiaal dat niet alleen heel licht is, maar ook heel sterk. Daarom wordt het ook in de automobielsector steeds vaker gebruikt. Daar zouden die plantaardige vezels wel eens “the next big thing” kunnen worden. Het past immers goed in het huidige tijdsbeeld waarin we steeds meer rekening houden met het milieu en de duurzaamheid.

Hummingbird Flax vouwfiets elektrisch

Hummingbird Flax

De nieuwe ‘veganistische’ elektrische vouwfiets van Britse, tussen London en Birmingham gevestigde Hummingbird maakt deel uit van de Gen 2.0 serie. De Flax is uitgerust met een 250W motor die moeiteloos trapondersteuning biedt tot 25 km/u. De ingebouwde accu, die samen met de motor en controller in een behuizing is weggewerkt, heeft een capaciteit van 158Wh. Volgens Hummingbird biedt de motor naar eigen zeggen 50% meer koppel en heeft de fiets 20% meer rijbereik. Je kunt met de Hummingbird Flax meer dan 50 kilometer afleggen op een acculading. Met de Bitride App kan de gebruiker met behulp van Bluetooth 5.1 connectiviteit de ondersteuningsinstellingen aanpassen en de snelheid en de toestand van de accu controleren.

Elektrische vouwfiets Hummingbird Flax (opvouwbare e-bike)

Alles heeft zijn prijs

Hummingbird is waarschijnlijk van plan om de Flax aan te bieden met zowel een riemaandrijving als een kettingaandrijving. Hiermee wil het Britse bedrijf tegemoet komen aan de budgettaire eisen (en/of beperkingen) van de koper. Dat budget is inderdaad een dingetje want de Flax kost ongeveer 5.000 euro. Als je kijkt naar de gebruikte technologie is dat niet zo verwonderlijk, alles heeft zijn prijs. Maar die prijs zou een groot verkoopsucces wel eens behoorlijk in de weg kunnen staan.

Vorig artikelGeometry gaat Huawei’s HarmonyOS gebruiken
Volgend artikelVolgend jaar twee nieuwe modellen bij Xpeng

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in