Ford Mustang Mach-E First Edition

Ford Mustang Mach-E First Edition: in de VS uitverkocht, in Europa nog niet

Amper tien dagen na de officiële onthulling van de Ford Mustang Mach-E, is de First Edition van dit model in de VS volledig uitverkocht. Wie de Nederlandse configurator opent, ziet dat daar de First Edition nog gewoon bijstaat. Is dat inderdaad omdat Europa, vanwege de uitstooteisen, voorrang krijgt?

Hoeveel eenheden er van deze Ford Mustang Mach-E First Edition precies worden gebouwd, heeft Ford niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat Ford erop rekent dat er volgend jaar 50.000 eenheden van de Mustang Mach-E worden gebouwd. Dat heeft niet te maken met de productiecapaciteit van Ford zelf, maar met de beperkingen van de acculeveranciers. Vorige week meldde Electrek dat er van de 50.000 eenheden in het eerste jaar 30.000 naar Europa zouden gaan. Hierdoor kan Ford beter aan de strenger worden Europese uitstooteisen van het wagenpark voldoen.

Mach-E First Edition in Nederland nog verkrijgbaar

Dit heeft in ieder geval tot resultaat dat de First Edition hier dus nog gewoon verkrijgbaar is. Om een exemplaar van de Ford Mustang Mach-E te reserveren moet je een borg van 500 dollar (in Europa: 1000 euro/pond) betalen. De eerste uitvoering van de Mach-E die in productie gaat is de First Edition. Deze is in de Verenigde Staten dus al uitverkocht, zoals Ford aan CNET bevestigde.

Ford Mustan Mach-E configurator

Wel in Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk maar niet in België

De Mach-E First Edition kun je niet alleen in Nederland nog gewoon reserveren maar ook in veel andere Europese landen. We hebben uiteraard ook nog bij een paar andere landen gekeken: de First Edition staat ook nog in de configurator van de Duitse, Franse en Engelse website van Ford vermeld. Bij Ford België kun je de Mach-E helemaal niet reserveren. De reden daarvoor hebben we helaas niet kunnen achterhalen. Om te kijken of je hem wel bij de Belgische Ford-dealers kunt reserveren hebben we nog even verder gekeken. Hij wordt ook niet vermeld op de websites van de meeste dealers, zelfs niet bij de “verwachte modellen” vermeld. Bij de BEV’s staat ook niets, er staat alleen hier en daar een nieuwsbericht.

First Edition uitverkocht? Kies dan de Premium-versie

Mocht de Mach-E First Edition straks ook in Europa uitverkocht zijn, kunnen je uitwijken naar de Mach-E in de Premium-versie. Deze is het meest vergelijkbaar. Je zult hiervoor wel wat meer geduld moeten hebben. Deze wordt namelijk pas na de First Edition geproduceerd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven