Renault K-ZE Europa

Goedkope Renault K-ZE wordt in Europa waarschijnlijk als Dacia verkocht

De Renault K-ZE is een goedkope elektrische auto die in China tegen een prijs van minder dan 10.000 euro wordt aangeboden. Dat is dan wel in een voor de Chinese markt aangeboden uitvoering. Renault heeft nu aangegeven dat de K-ZE, zoals eerder werd gesuggereerd, in Europa niet als Renault zal worden verkocht.

Dacia

De kans is veel groter dat er een Dacia-logo op de K-ZE komt te staan. In het komende decennium zullen autofabrikanten in Europa aan een steeds strengere CO2-wetgeving moeten voldoen. Dat geldt ook voor Renault-dochter Dacia. Dit budgetmerk komt hierdoor flink in de knel. Door de zeer concurrerende prijzen van Dacia zijn er in financieel opzicht amper mogelijkheden om efficiëntere aandrijvingen te implementeren. De fabrikant heeft niet genoeg marge en het product zou te duur voor de klant worden. “De strengere CO2-grenswaarden die in 2020 zullen gelden, zijn een uitdaging voor ons”, vertelt Olivier Murguet, verkoopdirecteur van Renault, aan Automobilwoche. Renault werkt momenteel aan verschillende oplossingen om de Dacia’s betaalbaar te houden: “Ten eerste boeken we aanzienlijke vooruitgang met onze verbrandingsmotoren. Aan de andere kant gebruiken we vloeibaar gas (LPG – red.) als brandstof. Een derde mogelijkheid voor de lange termijn is elektrificatie.

K-ZE komt naar Europa

Eind november bevestigde Gilles Normand, bij Renault verantwoordelijk voor de elektrische auto’s, in dat er inderdaad een Europese versie van de K-ZE in voorbereiding is. Renault past het model wordt voor de lokale markt aan om aan de hogere veiligheidseisen te voldoen. “Ik denk niet dat de naam in Europa zo zal blijven”, vertelt Murguet. De enige andere mogelijke merknaam – tenzij men een geheel nieuw merk introduceert – wordt dan Dacia.

Actieradius 250 kilometer

Normand vertelt dat de Europese versie van de K-ZE een actieradius van 250 kilometer volgens WLTP heeft. De kleine elektrische crossover komt volgens Automobilwoche in 2021 naar Europa. Volgens geruchten gaat Renault uit van een prijs van ongeveer 15.000 euro inclusief accu.

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 29/01/2020 bij 16:08 (Bewerk)

  Goedemiddag, het is ons nog niet bekend of de K-ZE daadwerkelijk naar Europa komt, en wanneer. Als hij niet als Dacia maar als Renault op de markt komt, zou hij wel eens Twingo kunnen gaan heten: https://e-drivers.com/elektrische-renault-twingo-komt-dit-jaar-al-op-de-markt/

  Maar nu de Smart FourFour (zustervoertuig van de Twingo) al heel snel alleen als EV verkocht zal worden, zal de Twingo ZE naar mijn idee wel de technologie van de Smart en niet van de K-ZE krijgen.

 • RH Middeljans| 29/01/2020 bij 15:19 (Bewerk)

  Vraag, wanner komt de Renault kze op de Nederlandse markt ?

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven