donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsFord gaat mogelijk eigen elektrisch platform ontwikkelen

  Ford gaat mogelijk eigen elektrisch platform ontwikkelen

  Op dit moment is Ford druk bezig om de fabriek in Keulen om te bouwen. De Amerikaanse autofabrikant wil daar komend jaar al elektrische auto’s gaan bouwen. Die staan nog op Volkswagens MEB-platform. Maar Ford liet doorschemeren dat men mogelijk ook een eigen elektrisch platform wil ontwikkelen.

  Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Het gebruik van VW’s architectuur kan uiteraard wel bijdragen aan een snelle productiestart van de eerste elektrische volumemodellen van Ford. Zoals eerder gemeld heeft Ford voor 2023 en 2024 twee op het MEB-platform gebaseerde modellen gepland, elk met een volume van 600.000 eenheden. Maar voor de concurrentiepositie is een groter onderscheidend vermogen in de vorm van een eigen architectuur het overwegen waard.

  Mogelijk ook een eigen architectuur van Ford

  Martin Sander, bij Ford als development manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektrische auto’s in Europa, vertelde de “Financial Times” over de plannen en overwegingen van Ford. Hij zegt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over de toekomst van de samenwerking met VW op het gebied van elektrische auto’s. Ford staat volgens Sander ook “open” voor het bouwen van toekomstige voertuigen op andere platformen, ongeacht of dat van Volkswagen of een andere fabrikant is. Maar Ford bereidt zich ook voor op een eigen platform voor toekomstige elektrische auto’s in Europa, aldus Sander. Volgens Sander bestaat er een reële mogelijkheid dat Ford vanaf het midden van dit decennium elektrische auto’s op basis van een eigen platform in Europa op de markt zal brengen.

  Ontwikkeling voornamelijk in de VS

  Het meeste ontwikkelingswerk daarvoor zal echter buiten Europa plaatsvinden. Het team van Sander zal slechts voor een deel aan de ontwikkelen. Het overgrote deel wordt in de VS gedaan, aldus de manager. Het nieuwe platform zou “zeer veelzijdig en zeer krachtig” moeten zijn. Het project bevindt zich echter nog in een vroege fase: “We onderzoeken alle mogelijke opties, hoe ver we kunnen gaan, welke segmenten we ermee kunnen bestrijken,” aldus Sander.

  Vooral grotere modellen

  Ford wil zich in Europa op een andere strategie richten. De nadruk zal bij Ford waarschijnlijk op de grotere voertuigsegmenten komen te liggen. Men wil zich niet langer met scherp geprijsde volumemodellen als de Fiesta of Focus concurreren met de merken uit de Stellantis Groep, de Volkswagen Groep of Aziatische fabrikanten. Ford wil in Europa voortaan liever minder voertuigen verkopen, maar tegen een betere prijs. Om dit te kunnen realiseren, zullen de modellen echter onderscheidend worden. Gebruik maken van de technologie van het VW-concern zal Ford niet echt helpen als om zich op dit gebied te onderscheiden. Daarom overweegt Ford ook een eigen architectuur te ontwikkelen.

  Verder kijkt Ford volgens Sander op dit moment niet naar instapvoertuigen. Sander zegt dat het bedrijf hierin de toekomst wel voor openstaat, vooropgesteld dat de kosten van de accu’s “voldoende dalen”.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos