zaterdag, 2 juli, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsFisker opent volgend jaar eerste verkooppunten; Ocean krijgt mogelijk zéér scherpe prijs

  Fisker opent volgend jaar eerste verkooppunten; Ocean krijgt mogelijk zéér scherpe prijs

  Henrik Fisker maakt de eerste details bekend over zijn plannen voor de verkooppunten in de VS en Europa. In de eerste helft van volgend jaar zal Fisker het eerste ‘Brand Experience Centre’ in Los Angeles openen. Europa volgt snel, aansluitend opent Fisker namelijk ook een verkooppunt in München.

  Nog meer verkooppunten

  Daarna volgen verkooppunten in onder anderen Londen, New York, Miami en Kopenhagen. Daarmee wijkt Fisker af van de strategie die veel Chinese merken volgen. Die kiezen voor Noorwegen – het land waar elektrische auto’s het populairst zijn – als eerste land voor hun Europese marktintrede.

  Het feit dat Fisker het eerste Europese Brand Experience Centre in München opent is niet zo vreemd. Daar bouwt Fisker immers ook zijn Europese hoofdkwartier. De keuze voor München kwam weer door de nabijheid van de Europese productiefaciliteit van Fisker. Het eerste model van Fisker, de Ocean, wordt namelijk gebouwd door contractfabrikant Magna in het Oostenrijkse Graz.

  Brand Experience Centre

  In zo’n Brand Experience Centre kunnen potentiële kopers de voertuigen van Fisker zien en ervaren. Ze kunnen daar uiteraard ook met al hun vragen terecht bij de productexperts. Henrik Fisker, voorzitter en CEO van Fisker: “Onze Brand Experience Centres worden het primaire fysieke contactpunt voor het merendeel van onze potentiële klanten”. Hij vervolgt: “Met minder dan 500 dagen tot de start van de productie van de Fisker Ocean, richten we ons tegelijkertijd op het vormgeven van onze Customer Journey”.

  Productie

  Fisker kondigde aan dat de productie van de Ocean SUV 17 november 2022 van start gaan. De productieversie van de Fisker Ocean beleeft zijn debuut al een jaar eerder op de Los Angeles Auto Show. De Amerikaanse startup claimt dat men al ruim 17.000 reserveringen voor de Ocean heeft genoteerd en dat er nog eens ruim 60.000 blijken van belangstelling zijn. Er zijn al honderden exemplaren verkocht aan diverse deelautodiensten.

  Minder dan 35 mille?

  De Fisker Ocean wordt niet de zoveelste concurrent voor de Tesla Model 3. Hij wordt namelijk een stuk goedkoper. Fisker biedt de Ocean in de VS aan voor 37.499 dollar. Omgerekend zou hij in Europa voor minder dan 35 mille verkrijgbaar zijn. Dat is een bijzonder scherpe prijs voor een elektrische SUV in het segment van de VW ID.4 en Skoda Enyaq iV.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Citroën ë-C4 X: fraaie synthese tussen een hatchback en een SUV

  Met de nieuwe Citroën ë-C4 X doet de Franse autofabrikant een gooi naar het middensegment. Daar zal de ë-C4 X de strijd aan moeten gaan met een concurrent uit eigen gelederen, de elektrische Peugeot 408. Maar er zijn meer kapers op de kust, zoals de coupé-versies van de elektrische SUV’s op VW’s MEB-platform.

  e-Videos