SVOLT start productie kobaltvrije accucellen

In China is SVOLT al begonnen met de serieproductie van de nieuwe kobaltvrije nikkel-mangaan-accucellen. Eind 2023 wil SVOLT deze NMC-accucellen ook in de geplande fabriek in het Duitse Saarland gaan produceren.

“SVOLT is de eerste onderneming die erin geslaagd is een kobaltvrije celchemie met hoog nikkelgehalte voor industriële massaproductie geschikt te maken”, zegt Kai-Uwe Wollenhaupt, President SVOLT Europe & Vice President SVOLT Energy Technology. “Het team in China heeft dit nu op indrukwekkende wijze aangetoond door met de serieproductie te beginnen. Onze hoogwaardige en goedkope accucellen zonder kobalt zijn een belangrijke mijlpaal op de weg naar duurzame elektromobiliteit.”

Hogere thermische stabiliteit

De nieuwe accucellen zullen volgens SVOLT in de twee eerder aangekondigde formaten worden vervaardigd. Men maakt voor deze accucellen gebruik van 75% nikkel en 25% mangaan. Het mangaangehalte in het kathodemateriaal is dus hoger dan in bijvoorbeeld NCM811-cellen. Er wordt voor de thermische stabilisatie geen gebruik gemaakt van kobalt. In plaats daarvan stabiliseert men de kathode door ‘speciaal ontwikkelde processen’ die de cellen naar verluidt zelfs een hogere thermische stabiliteit geven.

Goedkoper

Doordat men geen gebruik maakt van kobalt zijn de cellen ongeveer vijf procent goedkoper dan de gebruikelijke NCM-accucellen.

Minder veroudering

Minstens zo belangrijk: de nieuwe technologie zorgt ook voor een gereduceerde cyclus- en kalenderveroudering. De NMX-cellen zijn geschikt voor meer dan 2.500 laadcycli worden bereikt. Bij een actieradius van 400 kilometer zouden deze accucellen goed zijn voor een miljoen kilometer.

Saarland

Voor de Europese markt heeft SVOLT een fabriek in het Saarland gepland. Daar wil men vanaf 2023 de nieuwe accucellen voor de Europese markt gaan produceren.

In China, waar de productie van de nieuwe accucellen al is gestart, worden deze cellen toegepast in de Ora Cherry Cat van Great Wall Motors. Deze elektrische SUV wordt niet alleen met de nieuwe NMX-accucellen maar ook met de goedkopere LFP-accucellen van SVOLT aangeboden.

Vorig artikelFisker opent volgend jaar eerste verkooppunten; Ocean krijgt mogelijk zéér scherpe prijs
Volgend artikelDethleffs test caravan met elektrische aandrijving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in