Fiat Chrysler accu's assemblage Turijn Italië

Fiat Chrysler gaat accu’s assembleren in Italië

FCA (Fiat Chrysler Automobiles) gaat een accu-assemblagecentrum bij de fabriek van Mirafiori in Turijn bouwen. Aanvankelijk zal FCA zo’n 50 miljoen euro in deze “Battery Hub” investeren. Zo nodig kan het assemblagecentrum verder worden uitgebreid.

In dit assemblagecentrum gaat FCA niet alleen accu’s assembleren. Er zal bij de Battery Hub namelijk ook een technologisch centrum worden gebouwd. Hier is onder anderen ruimte voor trainingsfaciliteiten, kwaliteitscontrole, ontwikkeling van prototypes en het testen van componenten van leveranciers.

Elektrische Fiat 500

Het bovenstaande nieuws komt enkele maanden nadat FCA de bouw van een nieuwe, volledig elektrische Fiat 500 in de fabriek van Mirafiori aankondigde. Die elektrische Fiat 500 zal vanaf het tweede kwartaal van 2020 worden gebouwd. Men verwacht hiervan zo’n 80.000 eenheden per jaar te gaan bouwen.

Meer dan vijf miljard voor elektrificatie

Zoals eind vorig jaar bekend werd gemaakt, is Fiat Chrysler van plan om tegen 2021 meer dan vijf miljard euro te investeren in de elektrificatie van de Italiaanse fabrieken. De fabriek Mirafiori in Turijn wordt onder andere voorbereid voor de productie van een platform voor kleine elektrische auto’s. Dit platform zal in eerste instantie worden gebruikt voor de elektrische Fiat 500. Verdere investeringen zullen worden gedaan in een gemeenschappelijke voertuigarchitectuur en een plug-in hybride aandrijfsysteem voor de merken Jeep, Alfa Romeo en Fiat in de fabrieken van Mirafiori en Pomigliano.

Centoventi waarschijnlijk in productie

Fiat liet met Centoventi al eerder haar visie op een geëlektrificeerde variant van de good old Fiat Panda zien. Het wordt steeds waarschijnlijker dat de Centoventi daadwerkelijk in productie zal gaan. De opvolger van Panda is gepland voor 2021 maar die heeft dan nog een verbrandingsmotor. De elektrische versie komt waarschijnlijk twee jaar later en wordt dan uitgevoerd modulaire accu’s om de aanschafprijs laag te houden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven