Bollinger Motors pick-up SUV prijzen

Pick-up en SUV van Bollinger Motors gaan allebei $ 125.000 kosten

Het is nog steeds afwachten of ze überhaupt op de Europese markt zullen komen, de stoere en minimalistische EV’s van Bollinger Motors. Eind vorige maand werden ze onthuld. Bollinger heeft nu ook de prijzen van de B1 (een vierdeurs SUV) en de B2 (een vierdeurs pick-up) bekendgemaakt.

Kostbaar, maar hoge prijs is verklaarbaar

Ze gaan allebei $ 125.000 kosten. Dat is een heleboel geld en dan betreft het alleen nog maar de basisversie. Maar die hoge prijs valt wel te verklaren. Zo zijn alle onderdelen in het interieur geseald. Daardoor lopen de inzittenden geen gevaar en raken de onderdelen niet beschadigd als er water in het interieur komt. Ook de onderzijde van het voertuig is goed beschermd. En daar levert Bollinger Motors geen half werk af. De onderrijbeveiliging beslaat namelijk de gehele onderzijde. Bovendien is die bescherming tegen stenen, takken en wortels uitgevoerd in een kostbaar maar oersterk Kevlar-koolstofmengsel.

Aandrijflijn

Ook de aandrijflijn en het onderstel zijn allesbehalve goedkoop. Ten eerste zijn de B1 en B2 voorzien van een fors accupakket van 120 kWh en die zijn nu eenmaal kostbaar. De aandrijflijn heeft aparte motoren voor de voor- en achteras. Uiteraard zijn de auto’s ook voorzien van vrijloopnaven. Ook zijn de B1 en de B2 voorzien van hydropneumatisch vering. Zaken die soms essentieel en soms heel prettig zijn maar de voertuigen ook een stuk duurder maken.

Twee modellen, één basis, één prijs

Misschien had de B2, met zijn gepatenteerde systeem om lange goederen te kunnen vervoeren, gevoelsmatig een iets hogere prijs dan de B1 kunnen krijgen. Bollinger Motors besliste echter om voor modellen met dezelfde basis ook dezelfde vraagprijs te hanteren.

Productie start in 2020, levering in 2021

De productie moet volgend jaar al starten, de eerste leveringen worden verwacht in 2021. Als je wilt kun je er nu al eentje reservering. Reserveringen worden direct geaccepteerd tegen een aanbetaling van 1000 dollar. Verdere details volgen zo spoedig mogelijk.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven