Nissan Leaf e+ 4x4 twin engine

Nissan test sterkere Leaf met vierwielaandrijving

Ook bij elektrische auto’s zal er vraag zijn naar een meer sportieve en dynamische uitvoering van bepaalde modellen. Reden voor Nissan om te kijken wat er met de Leaf e+ mogelijk is. De Japanse autobouwer bouwde een extra ‘dik’ prototype met een tweede motor en is die nu volop aan het testen.

Meer power

Zo’n tweede motor brengt natuurlijk een heleboel extra vermogen. In dit geval verdubbelt het vermogen niet. De tweede elektromotor verhoogt het vermogen van 214 naar 309 pk, het totale koppel bedraagt maar liefst 680 Nm. Bovendien heeft de aangepaste Nissan leaf e+ vierwielaandrijving zodat dit vermogen met aanzienlijk minder tractieproblemen op de weg kan worden overgebracht. Exacte cijfers over de prestatieverbetering heeft Nissan niet gegeven. De normale Leaf e+ accelereert in amper 7 seconden naar de 100 km/uur. We kunnen dus wel een beetje raden wat je met ongeveer 50% extra vermogen kunt bereiken. Daarnaast kan de elektromotor op de achteras van deze aangepaste Leaf e+ remenergie regenereren. Hiermee vult deze niet alleen de energieregeneratie aan maar vermindert ook duik- en rolbewegingen tijdens het remmen.

Vierwielbesturing

Ook heeft deze aangepaste Nissan Leaf onafhankelijke remmen voor ieder wiel. Die remmen vormen bovendien een onderdeel van een nieuwe technologie waarmee de wegligging en vierwielbesturing wordt geregeld. De combinatie van deze technieken moet volgens Nissan zorgen voor een comfortabeler en stabieler weggedrag. Ook zou het er bij slechte weersomstandigheden voor moeten zorgen dat de Leaf de bochten met een grotere precisie kan naderen en nemen. Volgens een woordvoerder van Nissan betekent deze nieuwe technologie een enorme sprong voorwaarts.

Grote display

Speciaal voor de testritten kan de bestuurder van deze aangepaste Nissan Leaf beschikken over een grote display in de middenconsole. Deze display toont de bestuurder in real-time alle informatie over de nieuwe technologie.

Nissan Leaf e+ 4x4 twin engine

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven