PluggedIn
Homee-NieuwsFaraday Future wil volgend jaar beginnen met serieproductie van “tech-luxe” FF91

Faraday Future wil volgend jaar beginnen met serieproductie van “tech-luxe” FF91

De FF91 heeft volgens de Amerikaans/Chinese startup Faraday Future een enorme hoeveelheid “tech-luxe” aan boord. Hiermee heeft men weer een andere strategie als bijvoorbeeld Tesla en Lucid Motors. Faraday Future bereidt na een geslaagde laatste test de serieproductie voor.

Voor de afsluitende test koos men uiteraard voor een rit langs de Route 66, de legendarische snelweg van Chicago naar Santa Monica. Tijdens de ruim 3.600 km lage testrit onderwierp men de “ultieme intelligente tech-luxe” aan verschillende tests onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Nu de geslaagde testrit is afgerond, gaat men de serieproductie voorbereiden. Er is al ook een tijdlijn voor de productie van de FF91 uitgestippeld. De eerste leveringen moeten eind 2022 plaats gaan vinden.

Faraday Future FF91

Serieproductie in 2022

Een van de dingen die moet gebeuren om de FF91 te kunnen produceren, is het uitbreiden van het personeelsbestand. Dat moet de komende 12 maanden gaan gebeuren. In de aanloop naar de serieproductie van de FF91 in 2022 wil men de komende 12 maanden het personeelsbestand in de aanzienlijk uitbreiden.

Global CEO Carsten Breitfeld: “We kijken ernaar uit om een diverse groep van innovatieve, creatieve en gedreven mensen toe te voegen aan ons snel groeiende team. We hebben nu de mogelijkheid om ons bedrijf aanzienlijk te laten groeien met medewerkers die gepassioneerd zijn over het transformeren van de auto-industrie en de toekomst van mobiliteit.”

Faraday Future FF91

Accupakketten tot 130 kWh

De FF 91 wordt aangeboden in twee versies, beide met een vermogen van maar liefst 1050 pk en een accupakket van 130 kWh met een vooruitstrevende vloeistofkoelingstechnologie. De auto kan in ongeveer 2,5 seconden naar 100 km/u sprinten.

Tech-luxe

Beide modellen hebben drie motoren (een voor, twee achter) en maken gebruik van torque vectoring om de achterwielen onafhankelijk aan te drijven. De ‘tech-luxe’ van de FF91 is naar eigen zeggen indrukwekkend. Hij is uitgerust met een voor de sector uniek accesspoint voor internetverbinding op “lichtsnelheid”, videostreaming op het passagiersinformatiedisplay, een intelligent internetsysteem achterin, een videoconferentiesysteem, intelligente naadloze toegang, FFID-gezichtsherkenning, multi-touch bediening en zero gravity-achterzetels met de grootste zithoek in de sector: 150 graden.

Ook heeft de FF 91 met interieurcamera’s en microfoons die videoconferentiefuncties ondersteunen. Wanneer het Rear Seat Display (RSD) is ingeschakeld, hebben de gebruikers toegang tot hun contacten via conferentietoepassingen om onderweg contact te houden met vrienden, familie of zakenpartners. De toepassingen draaien op de computer in het voertuig en worden gemirrord naar de mobiele apparaten van de gebruikers voor bediening op afstand.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos