EDGe Mobility: keurmerk voor EV-specialisten

EV-specialist en die zijn opgeleid en uitgerust voor het uitvoeren van onderhoud aan een elektrische of hybride auto kunnen gebruikmaken van het keurmerk EDGe Mobility. EDGe Mobility is een initiatief van AutoNiveau en Innovam. Deze opleiders in de mobiliteitsbranche maken zich sterk voor ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en hebben daarom in 2019 het keurmerk EDGe Mobility opgericht – een totaalpakket voor zowel het autobedrijf en zijn medewerkers, als voor de klant die de showroom of werkplaats binnenstapt.  

Compleet uitgerust

In de werkplaats van een EDGe Mobility-bedrijf vind je speciaal gereedschap om elektrische en hybride auto’s optimaal te kunnen onderhouden en om bij storingen efficiënt de juiste diagnose te kunnen stellen. Service-adviseurs kennen exact het benodigde onderhoud dat hoort bij elektrische auto’s en zijn in staat daarover het juiste advies en toelichting te geven. Of, zoals een van de aangesloten bedrijven het formuleert: EDGe Mobility betekent vakkundigheid van de voor- tot de achterdeur. Dat straal je uit én kun je waarmaken.”

Behoud fabrieksgarantie

Als je je als klant bij een EDGe Mobility-bedrijf meldt, wordt je elektrische auto met behoud van fabrieksgarantie gerepareerd. Een EDGe Mobility-bedrijf heeft daarbij volledig inzicht in alle fabrikanteninformatie en voert het onderhoud uit volgens de specificaties van de fabrikant. Omdat bij wet is geregeld waar fabrikanten zich aan moeten houden, kan onderhoud dus gewoon bij een EDGe Mobility-aangesloten onafhankelijk autobedrijf worden uitgevoerd.

Je status doet er wel toe…

Je batterijstatus wel te verstaan. Want als je van plan bent om een elektrische auto te kopen of je hebt er al een, dan is het prettig om te weten hoe gezond de ‘hoogvolt’ (HV) batterij is. Die status noemen we ook wel “State of Health” en is in ongeveer 70 procent, van alle elektrische auto’s die op de markt zijn, uit te lezen. Dit kan bij alle autobedrijven die zijn aangesloten bij het keurmerk EDGe Mobility. Door gebruik, leeftijd en (snel)laden raakt de batterij sneller leeg. Bij een elektrisch voertuig vertaalt dit zich, na verloop van tijd, in een lagere batterij-range. Je kunt dus een kortere afstand afleggen met je elektrische auto. Hoe snel de batterij degradeert, is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, gebruikte materialen in de HV-Batterij en de mate van (snel)laden.

Om te bepalen hoe gezond de HV-Batterij is, oftewel het bepalen van de State Of Health, is een aantal stappen nodig, die verschillen per merk. Sowieso worden tijdens dit onderzoek alle cellen (vaak meer dan honderd!) individueel getest op spanningsniveau. Dit ‘cel individuele spanningsniveau’ mag maar een minimale afwijking hebben. Hoe kleiner de afwijking, hoe gezonder de HV-Batterij is. Tijdens het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar de cel-spanningen, maar ook naar de capaciteit van de cellen. De capaciteit van de cel wordt beoordeeld en vergeleken met de specificaties van de fabrikant. De uitkomst hiervan wordt vastgelegd in een rapport met daarin de voertuiggegevens, datum van het uitvoeren van het onderzoek en de kilometerstand. Zo weet je zeker hoe gezond de HV-Batterij van je voertuig is.

..Loading

Als je bij een EDGe Mobility-bedrijf arriveert, parkeer je je auto natuurlijk op een voor jou gereserveerde plek, aan de laadpaal. En wil je advies over welke laadmogelijkheden er allemaal zijn, dan kun je er ook terecht. Je bent verzekerd van goede raad, dat aansluit op jouw specifieke wensen, waarbij je thuissituatie en de auto belangrijk zijn in dit advies.

Kortom, voor alle service omtrent elektrisch rijden kun je terecht bij EDGe Mobility. Experts in Elektrisch rijden.

Vorig artikelFaraday Future wil volgend jaar beginnen met serieproductie van “tech-luxe” FF91
Volgend artikelOok het subsidiepotje voor tweedehands elektrische auto’s is nu leeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in