Evergrande EV ontwikkeling

Evergrande investeert ruim zes miljard in ontwikkeling EV’s

Als een groot concern als de Chinese Evergrande Group ergens zijn zinnen op heeft gezet, dan gaat het ook gebeuren. Evergrande kondigde tijdens een event – waar de halve automobielindustrie aanwezig was – aan dat het maar liefst ruim zes miljard dollar in de ontwikkeling van EV’s gaat investeren.

Een miljoen EV’s in drie jaar

Dat is wat je noemt “serious business”. En dat is het ook echt. Het bedrijf wil wereldwijd tien productielocaties openen in China, Zweden en een aantal landen langs de nieuwe Zijderoute. Daarmee wil Evergrande binnen drie jaar maar liefst een miljoen EV’s gaan bouwen. Het is dan wel de vraag of het daadwerkelijk gaat lukken om die EV’s te verkopen. Het aantal dat Evergrande wil bouwen komt overeen met ongeveer een kwart van de Chinese markt. Daar werden vorig jaar weliswaar ongeveer 1,25 miljoen “New Energy Vehicles” (PHEV’s en EV’s) verkocht maar de Chinese overheid gaat de subsidies afbouwen. Men verwacht daardoor toch wel een stagnering van de verkopen.

Evergrande Group

Voor wie Evergrande niet kent: het is een van China’s allergrootste bedrijven. De Evergrande Group is actief in onder meer de gezondheidszorg, vastgoed, technologie en toerisme. Bovendien is het bedrijf zich ook al een tijdje aan het roeren in de autobranche. Zo is Evergrande eigenaar van een aantal grote Chinese autodealerorganisaties. Evergrande heeft ook een belang genomen in Faraday Future, Koenigsegg en NEVS, de Zweedse autobouwer die is ontstaan uit de restanten van Saab. Ook het Britse en het Nederlandse e-Traction, beiden producenten van elektromotoren, zijn eigendom van Evergrande.

Samenwerking

Om dat allemaal te kunnen realiseren, gaat de Evergrande Group samenwerken met diverse grote toeleveranciers. Het heeft bijvoorbeeld afspraken gemaakt met onder anderen Bosch, Magna, Pininfarina en ThyssenKrupp. Verder maakt Evergrande gebruik van een EV-platform, dat speciaal voor het Chinese concern is ontwikkeld door de Duitse Benteler Group en de FEV Group. In China wil Evergrande de EV’s hoofdzakelijk onder de naam Henchi op de markt te gaan brengen. Hui Ka Yan, voorzitter van de raad van bestuur van de Evergrande Group, vertelt dat het eerste model de Hengchi 1 wordt. Deze wil men in de eerste helft van volgend jaar lanceren. Het programma van Hengchi zal in 2021 nog verder worden uitgebouwd. Samen met de andere merken die men wil lanceren wil Evergrande in totaal vijftien verschillende EV’s op de markt brengen.

2 Comments

 • Bas van der Weerd| 18/11/2019 bij 09:12

  Het moet inderdaad zes miljard zijn. Het is inmiddels gecorrigeerd. Dank voor de oplettendheid!

 • Marcel| 17/11/2019 bij 10:12 (Bewerk)

  6 miljard…. Geen 6 miljoen

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven