Elektrische bus Volvo order Zweden

Order van 157 elektrische bussen voor Volvo

Het Zweedse Volvo Buses heeft de grootste bestelling voor elektrische bussen ooit in Europa ontvangen. Het betreft in totaal 157 eenheden van de gelede bus Volvo 7900 EA. De Zweedse busfabrikant zal deze vanaf 2020 gaan leveren aan het openbaarvervoerbedrijf Transdev.

De bussen zijn bedoeld voor gebruik op tal van busroutes in de Zweedse stad Göteborg. De invoering ervan moet de emissies en de geluidsoverlast flink doen verminderen. Transdev zelf zal ook profiteren van het gebruik van de nieuwe elektrische gelede bussen. Ze kunnen namelijk ook worden gebruikt in gebieden met speciale verkeersbeperkingen (milieuzones).

Tachtig procent minder energie nodig

De Volvo 7900 EA kan 150 passagiers vervoeren. Hij verbruikt maar liefst 80 procent minder energie dan een vergelijkbare dieselbus. De bus combineert een hoge capaciteit met lage bedrijfskosten. Het opladen van de bussen gebeurt niet alleen in de remises. Er worden langs de routes in Göteborg ook OppCharge snellaadstations geïnstalleerd.

Holistische benadering

Håkan Agnevall, president van Volvo Bus Corporation, is uiteraard in zijn nopjes met de order: “Het is zeer verheugend dat we de grootste bestelling voor elektrische bussen ooit in Europa hebben ontvangen, met maar liefst 157 gelede bussen. Volvo is een pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en het opzetten van duurzame systemen voor openbaar vervoer. Wij benaderen steden met een holistisch systeemperspectief dat voertuigen, diensten en laadinfrastructuur omvat. Wij richten ons op oplossingen die maximale betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau bieden voor zowel lijnexploitanten als passagiers. “Håkan Agnevall, President van Volvo Bus Corporation.

Duurzame en financieel haalbare oplossing

Deze holistische benadering van de Volvo Bus Corporation heeft Transdev er ook van overtuigd om de samenwerking te starten, zegt Gunnar Schön, CEO van Transdev Sverige AB. Volgens Agnevall bevestigt deze opdracht dat elektrische bussen een duurzame én financieel haalbare oplossing zijn voor emissievrij openbaar vervoer met een hoge capaciteit.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven