Mogelijk elektrische Hummer

GM denkt na over een elektrische Hummer

General Motors wil een geheel nieuwe range elektrische pick-ups en SUV’s ontwikkelen. Deze gaat GM bouwen in Hamtramck bij Detroit. Hier moet eind 2021 het eerste voertuig van de band rollen. Volgens Reuters heeft GM ook plannen voor een volledig elektrische Hummer.

GM’s BT1-programma

Hiermee zou het merk Hummer, dat zo’n tien jaar geleden uit productie werd genomen, weer nieuw leven worden ingeblazen. Het plan is onderdeel van het zogenaamde BT1-programma voor elektrische terreinwagens en elektrische SUV’s. GM heeft een investering van drie miljard dollar gepland voor de fabriek in Detroit-Hamtramck. Nog eens vier miljard dollar zal worden geïnvesteerd in andere fabrieken van de Amerikaanse fabrikant. Naast de mogelijkheid voor een elektrische Hummer omvat GM’s BT1-programma een elektrische pick-up voor GMC en een elektrische SUV voor Cadillac. Deze zijn volgens Reuters gepland voor 2023. Het eerste model zou echter al in 2021 op het programma maar daarvan is de merknaam nog niet bekendgemaakt.

Nieuw platform

De pick-ups en SUV’s van de BT1-familie zullen gebruik maken van een nieuw, speciaal voor dit doel ontwikkeld elektrisch platform. GM-voorzitter Mark Reuss zei al eerder dat deze nieuwe elektrische autoarchitectuur heel flexibel zou moeten zijn. Hierdoor zou de in Detroit gevestigde autofabrikant in staat moeten zijn om een verscheidenheid aan voertuig- en carrosserietypes in verschillende maten te bouwen, die alle naar keuze voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving hebben.

“Volledig elektrische toekomst”

GM-woordvoerster Jordana Strosberg vertelde dat GM zich inzet voor een elektrische toekomst: “GM gelooft in een volledig elektrische toekomst en we boeken grote vooruitgang op dit gebied,” zei ze, en benadrukte dat een elektrische pick-up deel zal uitmaken van onze toekomstige leveringsprogramma. Verder zei ze dat ze geen aanvullende informatie kon verstrekken.

Focussen op topsegment

Door te investeren in de ontwikkeling van duurdere en grote elektrische voertuigen zou de autofabrikant een ander deel van de markt voor elektrische auto’s aanspreken. Daar heeft GM meer kans heeft om een hoge winst te maken, aldus analisten. Het “is volkomen logisch om ont te focussen op het topsegment van de markt omdat verkopen daar daadwerkelijk winst kunnen genereren”, aldus Sam Fiorani, vicevoorzitter van Global Vehicle Forecasting bij Auto Forecast Solutions, Reuters.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven