zondag, 1 oktober, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsEvergrande Auto zet plannen ondanks financiële malaise gewoon voort

  Evergrande Auto zet plannen ondanks financiële malaise gewoon voort

  Ondanks de enorme, misschien wel catastrofale financiële problemen bij het moederbedrijf, wil Evergrande Auto gewoon beginnen met het produceren van elektrisch auto’s. Het eerste model, de Hengchi 5, wordt begin volgend jaar gelanceerd.

  Ambities

  De ambities van Evergrande Auto waren enorm. Men wilde in drie tot vijf jaar een van ’s werelds producenten van elektrische auto’s worden. Het bedrijf, dat ook eigenaar is van het Zweedse NEVS en Faraday Future, onthulde vorige zomer maar liefst zes nieuwe elektrische modellen. In totaal heeft men voor het merk Hengchi veertien 14 elektrische auto’s in ontwikkeling. Daarmee wil men nagenoeg alle belangrijke segmenten betreden.

  Henchi 5 binnenkort in productie

  Volgens Liu Yongzhuo, voorzitter van Evergrande New Energy Vehicle, heeft men plannen gemaakt om diverse problemen bij het bedrijf aan te pakken. Men wilde zorgen dat er op korte termijn de basis kon worden gelegd voor het produceren en testen van de Hengchi 5 in de fabriek in Tianjin. Hiervoor heeft men gelukkig steun gekregen van de Binhai High Technology Area. Xia Qinglin, voorzitter van de Communistische Partij van het District Tianjin: “Het lot van het high-tech district en de Evergrande New Energy Vehicle Group zijn nauw met elkaar verbonden. Wij moeten de moeilijkheden onder ogen zien, naar mogelijkheden zoeken en hulp bieden bij het financieringsbeleid, de verificatie en de coördinatie tussen de betrokken departementen en financiële instellingen om het bedrijf te helpen deze moeilijke situatie zo snel mogelijk te boven te komen en Evergrande te helpen zijn doel van massaproductie vroegtijdig te bereiken”.

  Plannen al in vergevorderd stadium

  Sinds de problemen van de Evergrande Group een paar maanden geleden in het nieuws kwamen, gonst het van de geruchten dat Evergrande Auto binnenkort alweer van de markt zou verdwijnen. Dat zou ook gevolgen hebben voor de productie van de Sion, die Sono Motors bij NEVS wil uitbesteden.

  Die geruchten lijken nu toch wel te zijn weerlegd. Het lijkt er immers op dat Evergrande Auto gewoon doorgaat. De voorbereidingen voor de productie zijn ook al in volle gang. Zo is Evergrande Auto strategische partnerschappen aangegaan met een aantal vooraanstaande toeleveranciers en beschikt het bedrijf over toeleveringsketens voor onder meer accu’s en aandrijflijnen. Het bedrijf beschikt over onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten in China, Duitsland, Italië, Japan, Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Zweden.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos