PluggedIn
Homee-NieuwsEuropese leveringen Ford Mustang Mach-E vertraagd tot volgend jaar

Europese leveringen Ford Mustang Mach-E vertraagd tot volgend jaar

Net als veel andere autofabrikanten moest ook Ford zijn productie vanwege het Coronavirus op een laag pitje zetten. Dit heeft ook zijn invloed gehad op de introductie van de elektrische auto van Ford, de Mustang Mach-E. Volgens berichten in de media heeft de Ford zijn klanten gemeld dat de elektrische cross-over later zal worden geleverd.

Weer enkele maanden vertraging

Eigenlijk zou Ford de eerste exemplaren al begin dit jaar afleveren. Zoals zo vaak met nieuwe modellen, ging dat sowieso niet lukken. Gezien de duur dat de meeste fabrikanten de productie stil hebben moeten leggen, zal er vanwege het Coronavirus waarschijnlijk sprake zijn van een vertraging van enkele maanden.

Leveringen Europese markt nu pas in 2021

Vroege Europese bestellers van een Mach-E hebben e-mails ontvangen waarin een leverdatum van begin 2021 staat. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit voor alle Europese landen het geval zal zijn, maar dergelijke meldingen komen in ieder geval uit Nederland, Noorwegen, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ford zelf heeft nog geen officieel commentaar gegeven op het nieuws over een mogelijk nieuw tijdschema voor de Mustang Mach-E. Wel bevestigde Ford op diverse fora dat men de Mach-E in de VS nog wel dit jaar al leveren.

Fords nieuwe elektrische vlaggenschip

De Mustang Mach-E wordt het nieuwe elektrische vlaggenschip van Ford. De Amerikaanse autofabrikant wil hiermee concurreren met onder meer Tesla. De Mustang Mach-E is dus van groot belang voor het e-mobiliteitsoffensief van Ford. De 4,71 meter lange cross-over SUV is verkrijgbaar met twee verschillende accupakketten, achterwiel- of vierwielaandrijving en verschillende prestatieniveaus.

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos